Lundahoppet, 2022

Den 13 juli arrangerar IFK Lund Friidrott höjdhoppsgalan Lundahoppet, en av tre deltävlingar i Svenska höjdhoppstouren 2022, i samarbete med Svenska friidrottsförbundet och prestationscentrum Hopp. Touren riktar sig till den svenska höjdhoppseliten som får tre bra tävlingstillfällen under sommaren, men även till hoppande ungdomar och juniorer som genom ungdoms- och juniorklasser innan seniortävlingen får chansen att hoppa en riktig höjdhoppsgala.

På vår prova-på-matta är de som är för unga för tävlingen eller de som inte är medlem i någon friidrottsförening också välkomna att testa vingarna. Dagen är till för alla!

Plats: Centrala Idrottsplatsen, Lund

Tidsprogram:
15:15 – F/P13
17:15 – F/P15-17
19:15 – K/MS 

– – – – – – – – 

Träning med Stefan Holm

Stefan Holm, OS-guld 2004, kommer finnas på plats under dagen och håller i ett unikt träningspass för friidrottande ungdomar. Ett unikt tillfälle att träna tillsammans med en av världens bästa höjdhoppare genom alla tider. Träningen kommer att genomföras 13:00.

Fakta Stefan Holm
Personbästa: 240 cm (i)Hoppade cm över sin egen kroppslängd: 59 cm. Meriter: OS-guld, VM-silver, EM-silver, EM-brons, 4 iVM-guld, 2 iEM-guld, iEM-silver, 22 SM-guld.

– – – – – – – – 

Varmt välkomna till Centrala Idrottsplatsen i Lund!