Tävling

Roligt att du hittat hit! Att tävla inom friidrott är ett bra sätt för barnen att få testa tekniken de lärt sig på träningarna. Tillsammans med träningskompisar får barnen utöva friidrottsgrenarna samtidigt som de träffar friidrottare från andra klubbar. Den tävlande väljer själv vilka grenar denne ska tävla i. Kanske väljer man en gren som man känner sig säker i och vill försöka slå personbästa och en ny tävlingsgren som man vill förbättra sig i. Kom ihåg att en tävling även blir extra träning i just den gren ditt barn tycker är roligast. 

På de större tävlingarna brukar tränarna vara med för att kunna hjälpa till och för att se sina aktivas utveckling. Vissa tävlingar planerar klubben gemensamt och åker på tillsammans. Alla barn är välkomna att anmäla sig på valfria tävlingar runtom i Sverige (undantag såklart för SM-tävlingar och regionstävlingar eller liknande). Ett bra tips till familjer som planerar en Sverigesemester är att kolla vilka tävlingar som finns i andra delar av Sverige och passa på att tävla på en ny arena. 

IFK Lund står för tävlingsavgifter såvida anmälan kommer in i tid. Kommer anmälan in försent blir ni anmälda om plats finns samt betalar efteranmälningsavgiften. Mer info finns under tävlingsanmälan


Personbästa

Kom ihåg att det främst är barnets egna resultat som ska slås när de tävlar. Det viktigaste är att ha roligt och framgång mäter man bäst gentemot sig själv.

Jag strävar hela tiden efter att bli bättre än jag är. Mina konkurrenter kan jag inte göra så mycket åt

Carolina Klüft (Legendar inom friidrott)

Tävlingsklass

Barnets åldersklass bestäms efter kalenderår och den ålder man har vid årets slut. Exempel 1; Det är år 2016, Ellen är född år 2005 och tävlar därför i klass F11. Exempel 2; Det är år 2016, Richard är född 2008 och tävlar därför i P8.

Om inte grenen finns i den egna åldersklassen går det alltid att anmäla sig till en äldre åldersklass.


Tävlingsförberedelse

Startlista, PM och tidsprogram kommer upp någon dag efter sista anmälningsdag. Gå igenom listorna och kontrollera att ni/ert barn står med samt vilken tid de olika tävlingsgrenarna startar. Dessa dokument hittar ni på respektive arrangörs hemsida.

frånvaro

Oavsett anledning till frånvaro faktureras man startavgiften vid utebliven start. Detta är en förutsättning för att vi ska kunna hålla fortsatt låga medlems-/träningsavgifter till våra aktiva. Om man meddelar  innan sista anmälningsdag att man har fått förhinder eller av annan anledning kommer utebli från tävlingen kan vi i vissa fall  avanmäla den aktive, dock är det tävlingsarrangören som beslutar om detta och inte IFK Lund.

Tävlingar

Under friidrottens täåvlingssäsonger finns det massor av tävlingar i Skåne och i Sverige. 

GEMENSAMMA TÄVLINGAR
Under tävlingsåret väljer vi som förening ut några tävlingar som vi fokusera lite extra på och i år (2023/2024) kraftsamlar vi kring nedan arrangeamng. Målet är att IFK Lund Friidrott tar över banorna dessa tävlingar – vi vill att så många som möjligt ska vara med.

Fler tävlingar finns på Skånes friidrottsförbunds- och Svenska friidrottsförbundets hemsidor