Varför började du med friidrott?
”Jag började när jag var liten för att min bror tränade friidrott. Mina föräldrar tyckte det var lika bra att jag också tränade istället för att sitta i hallen och vänta med dem. Jag slutade dock när jag var 15 år. Det blev ett uppehåll på ca 7 år, sedan kunde jag inte hålla mig borta längre.”

Sara Johansson, Höjdhoppare

Vem är Sara?

Vilken är din främsta gren/grenar? Vad har du för personligt rekord?

– Höjdhopp, mitt personliga rekord är 1,65 m.

Vilket är ditt bästa friidrottsminne?

– Mitt bästa friidrottsminne är från 2008 när jag kom trea på Världsungdomsspelen. Jag hoppade 1,59 vilket var personbästa och det kändes så häftigt att stå på prispallsen inne på Ullevi som 14-åring. Det var den häftigaste och störta tävlingen man kunde vara med på tyckte jag. Att hoppa på arenan Ullevi är fortfarande något alldeles speciellt. 

Vad har du för mål?

– Mitt mål med höjdhopp är att kvala in och tävla på SM. Jag har även börjat träna tresteg och där är målet att börja tävla och se hur långt det kan bli.

Vad gör du till vardags?

– Till vardags jobbar jag som frisör, jag har mitt eget företag och hyr stol på en salong i Lund. 

Vad får dig att gå till träningen en regnig dag i november?

– Utan tvekan min träningsgrupp, jag har världens bästa träningsgäng! De där dagarna man ibland undrar om det är värt att lägga ner all den tiden man gör på att träna eller man bara inte orkar röra på sig, då är min träningsgrupp som allra viktigast. Jag vet att mina vänner i träningsgruppen finns där och lägger ner lika mycket tid som jag. Skulle jag känna mig nere vet jag att jag alltid mår bättre av att hänga med dem. 

Vad är din superkraft?

– Klurig fråga.. jag tror att min superkraft är att kramas. Alla mår bättre av en kram och jag tror stenhårt på att en enda kram kan göra någons dag bättre