Vilken är din främsta gren/grenar? Vad har du för personligt rekord?

1500m: 6.25,35  800m: 3.08,31  400m: 1.18,75  200m: 34,09

Varför började du just med friidrott som veteran? 

Jag började som 61-åring några månader innan VSM på Öland 2017 för att min bror tipsade mig om att det fanns veteranidrott inom IFK Lund. Hela min familj har alltid älskat att titta på friidrott så nu när det fanns möjlighet för mig att sätta igång så gjorde jag det.

Vilket är ditt bästa friidrottsminne? 

Från VSM 2017 är det när jag lyckas ta mig förbi en konkurrent i början av upploppet på 1500 meter. Det synminnet och den känslan bär jag med mig och den betyder mycket för min inställning till vad jag är kapabel till.

Från VSM 2018 är det när jag lyckas omsätta min brors teknikcoachning vid kulstötningen så att jag förbättrar varje stöt med några centimeter och till slut blir 3:a.

Vad har du för mål?

Jag vill jättegärna komma ut på en internationell tävling någon gång. Det som hägrar är nästa VEM. För mig är tävlandet avgörande för motivationen; jag mäter alltid mig med både mig själv och med andra. Att slå sina egna rekord är en kick och jag tror på fullt allvar att jag kan bli bättre trots att jag åldras.

Vad gör du till vardags? 

Jag jobbar på Tekniska högskolan som studie- och karriärvägledare där jag dagligen träffar unga och ambitiösa människor. Jag träffar även dom som behöver lite extra pepp och coachning och detta får jag väldigt mycket ut av själv – både som människa och som idrottare.

Vad får dig att gå till träningen en regnig dag i november?

Ja, nu kommer vi till den svåraste frågan. Uppriktigt sagt är det här som gruppgemenskapen och ledarskapet kommer in i bilden för mig. Utan att tillhöra en grupp och ha en ledares intresse så är det motigt att träna i mörker och regn.

Vad är din superkraft?

Att alltid krama ur det sista på upploppet i ett lopp.