Vilket är ditt bästa friidrottsminne?
”Jag har många fantastiska friidrottsminnen  och vissa betyder mer än andra. Andra kanske tror att medaljplaceringar är de finaste minnena, men i många fall handlar det om så mycket mer..”

Maja Maunsbach, Spinter och häcklöpare

Vem är Maja?

Vilken är din främsta gren/grenar? Vad har du för personligt rekord?

– 100mh (14,34 sek) och 60mh (8,44 sek). 100m (12,37 sek) och 60m (7,67 sek)

Varför började du med friidrott?

– Min syster tränade friidrott och jag såg mycket upp till henne, så hon inspirerade mig att testa på friidrott. Sedan har jag alltid tyckt om att springa, tror jag lärde mig springa inan jag började gå!

Vilket är ditt bästa friidrottsminne?

– Jag har många fantastiska friidrottsminnen och vissa betyder mer än andra. Andra kanske tror att medaljplaceringar är de finaste minnena, men i många fall handlar det om så mycket mer. Det största minnet jag har var när jag tävlade på USM i 2018. Jag hade ingen press på mig själv och skulle bara tävla för att det var roligt. Ingen hade räknat med att jag ens kunde ta en medaljplacering och så bara hände det. USM gold på 60m häck. Det var just den oväntade känslan som var så sjukt cool. Jag minns att det jag sa till mig själv innan jag gick ner i startblocket var ”Det är kul att springa häck” och sedan satt bara allt. 

Det som gör att detta friidrottsminne är speciellt för mig är inte guldmedaljen utan känslan att alla kan lyckas om man bara vill. Jag bevisade för det för mig själv och många andra när jag, en liten tjej från Lund, tog en guldmedalj som ingen räknat med. Sedan betyder självklart mina senaste prestationer på JSM och Senior SM väldigt mycket, men det är trots allt den coola chockerande och oväntade medaljplaceringen på USM som slår allt. 

Vad har du för mål?

– Mitt mål för sommaren 2020 var att kvala till Junior VM, men tyvärr ställdes tävlingen in på grund av omständigheterna kring covid19. Jag har alltid haft långsiktiga mål och det är klart att jag siktar på OS 2024 i Paris. 

Vad gör du till vardags?

– Jag studerar på ekonomiprogrammet på Malmö idrottsgymnnasium där jag även har friidrottsutbildning. 

Vad får dig att gå till träningen en regnig dag i november?

– Dels är det mina fantastiska tränare Emil och Micke, men även min fantastiska träningsgrupp. Oavsett om det regnar eller är solsken har våra träningar hög kvalitet. Det som främst gör att jag alltid vill komma till träningen är engagemanget som finns i vår träningsgrupp. Jag är väldigt tacksam för alla fina människor som kommer till träningen en regnig dag i november så att vi kan stötta varandra när det känns tufft.

Vad är din superkraft?

LoremJag skulle säga att min superkraft är min målmedvetenhet och mitt driv att aldrig ge upp.