Vad har du för mål?
Mitt mål har alltid varit att se hur bra jag kan bli och hålla på så länge friidrott är det roligaste jag vet. Om jag sedan kan få flyga över 1,90 och få göra något mer internationellt mästerskap, hade det varit fantastiskt.

Ellen Huldén, Höjdhoppare

Vem är Ellen?

Vilken är din främsta gren/grenar? Vad har du för personligt rekord?

Höjdhopp. Jag har hoppat 1,84m inne och 1,82m ute.

Varför började du med friidrott?

Jag höll på med simning som liten, men frös alltid så nedrans mycket. Så gick jag idrottskollo en sommar och upptäckte att det där med att springa och hoppa är ju skoj, och började då i klubben som 10-åring. Jämfört med simningen var det betydligt mer socialt under träningarna, vilket jag gillade. Att jag dessutom hade viss talang för de lite mer studsiga grenarna har sedan gjort att jag fortsatt.

Vilket är ditt bästa friidrottsminne?

Friidrotten har gett mig så otroligt mycket och jag har svårt att välja, så här kommer två fantastiska minnen..

Mitt första internationella mästerskap var Junior-VM i Bydgoszcz, Polen, som 18-åring. Jag åkte dit helt utan förväntningar och var bara stolt och lycklig över att ha kommit med. Jag hoppade kvalet på ren glädje (och en hel del nervositet), och tog mig vidare till en final, där jag av bara farten fortsatte njuta och knep en 8e plats. Jag tror att jag hade roligast av alla på hela arenan – och det är för mig fortfarande ett vinnande koncept.

Student-OS (Universiaden) i Shenzhen, Kina. Det är nog så nära en riktig OS-upplevelse man kan komma med OS-by, deltagare i alla olika idrotter från hela världen, fantastiska arenor och grym stämning. Att dessutom sedan få tävla på en fullsatt arena med 60 000 (!) kineser på läktaren och pausa inhoppningen för diverse nationalsånger, var häftigt. Tävlingsmässigt gick det inte som jag hade hoppats, och jag missade precis finalen. Men efter att jag rev ut mig var jag tvungen att bara ligga kvar i höjdhoppsmattan några extra sekunder och njuta av att vara där.

Vad gör du till vardags?

Jobbar som läkare, men just nu är jag föräldraledig.

Vad får dig att gå till träningen en regnig dag i november?

Min härliga träningsgrupp och vetskapen att varje genomfört pass leder mig närmare mina mål.

Vad är din superkraft?

Jag är bra på att se det positiva, och inte ge upp trots många motgångar med skador. Och jag är en tokig tävlingsmänniska.


Vad har du för mål?
”Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate.”

John Doe, Company Name