Lily Bosemark 2:a i 400m

Rapport från Världsungdomsspelen i Göteborg

 

Under helgen 5-7 juli gick årets största ungdomstävling av stapeln på anrika Slottskogsvallen i Göteborg. En tävling som lockade över 2800 startande över 7000 starter.

 

Med oss hade vi ett tappert gäng på 20 personer som trotsade väder, vind och regn. Vi hade representanter rån 14 års klassen upp till 19 års klassen och från mer än 5 grupper. Helt enkelt ett härligt gäng och en perfekt möjlighet att knyta kompis band och kontakter över grupp gränserna.

Vu spelen är en tävling för 12 åringar och uppåt där klubben valt att arrangera gemensam resa och boende för att stärka teamkänslan i vår annars ibland lite ensamma sport.

 

Under helgen presterade en hel del bra resultat och många personbästan i allt från diskus till stavhopp, men 2 prestationer som stack ut lite extra är Bram Persson född 07 som sprang hem vinsten i 200m på 21.59 och därmed kvalade till U18 EM nästa vecka. En annan fantastisk prestation i tufft motstånd kom från Lily Bosemark som tog silver i 400m på tiden 57.11

Resterande resultat hittar ni här.

 

Vi ser redan nu fram emot nästa års Vu Spel!

Tags: