Välkommen Emma och Laurent!

Vi hälsar Emma Brorsson och Laurent Leloup varmt välkomna till IFK Lund Friidrott.
Tidigare under våren annonserade vi att nyrekryteringar planerades p.g.a. förändringar inom kansliets personalstyrka från och med sommaren. Med Emma och Laurent nu på plats är vi redo för andra halvan av 2024 och det känns jättebra!

Emma kommer till huvudsak att jobba administrativt på kansliet samt fokusera på våra arenatävlingar. Laurent kommer att fokusera på våra motionsarrangemang där Lundaloppet och höstens Innovationsstafetten och Nobelloppet är primära.

När du har vägarna förbi kansliet är du såklart välkommen in för en kopp kaffe och för att säga heja till dem båda. Det går också fint att skicka mail till dem och det gör du via emma@ifklund.se och laurent@ifklund.se

 

– – – – – –

Emma Brorsson
Jag
började med friidrott efter att jag varit med på kommunmästerskapen hemma i Landskrona under högstadiet. Ursprungligen kommer jag från IF Kronan i Landskrona där jag tränade och tävlade höjdhopp innan jag sen gick över och blev tränare. Under åren har jag varit mycket involverad i tävling och utveckling där jag bland annat suttit i förbundets ungdomsråd och jobbat som utbildare för förbundet. Jag har även haft ett stort intresse för hur friidrotten lärs ut under skoltid och jobbat mycket med både kommun och skolor i olika projekt. 

Jag brinner även för alla typer av lagtävlingar så som Götalandsmästerskapen och kraftmätningen. Att skapa en gemenskap i denna individuella idrott är viktigt och stärker samanhållningen i grupperna. 

Det är även jag som har fått möjligheten att hålla i friidrott under skoltid i LIU form tillsammans med Polhemskolan. Så för er som funderar på att läsa friidrotts profil i Lund så är det mig ni kan kontakta för frågor. 

För mig är gemenskapen viktig. Oavsett vad dina mål är så presterar du bättre i en miljö där du trivs och känner dig välkommen. 

Just nu tränar jag ett gäng 05-07 i sprint och hopp. Tillsammans med min kollega och sambo Erik har vi även ett gäng kastare och mångkampare. 

Utanför friidrottsbanan så är mitt stora intresse ridning. Jag har ridit sedan 4 års ålder och har även jobbat mycket som tränare och ridlärare genom åren. Bland annat när jag vikarierat här i Lund på LCR. 

Vi ses på banan! 

– – – – – –

Laurent Leloup
Vem är Laurent Leloup?
En fransk 53-årig löpare (630 tävlingar, 75000km alla underlag och distanser de senaste 30 åren) bosatt i Sverige i ca 20 år. Med en ingenjörsbakgrund, projekt- och ledarskapsutbildning och en högt utvecklad nyfikenhet har jag arbetat i cirka 25 år inom förpackningsindustrin tills jag för 3 år sedan bestämde mig för att göra min passion för löpning och evenemangsorganisation till mitt jobb.

Vid sidan av mitt jobb på IFK Lund leder jag för Svenska Friidrottsförbundet, European och World Athletics några projekt relaterade till den strategiska utvecklingen av Trail Running och organiserar några mindre Trail Running-evenemang i Skåne.

Jag är mycket glad över att få bidra till utvecklingen av IFK Lunds evenemangsportfölj och att få arbeta med det fantastiska teamet!

– – – – – –

Samtidigt som vi hälsar Emma och Laurent välkomna vill vi också tacka Fredrik Montgomery för väldigt fina insatser i klubbens färger de senaste 2 åren. Tack!

Tags: