Erik Erlandsson mottagare av Lunds Idrottsstipendium⁣

Varje år delar Lunds kommun och Kultur- och fritidsnämnden ut tre prestigefyllda utmärkelser för enastående insatser inom föreningslivet och/eller idrotten i Lund. Under torsdagen, 7 mars, prisades vinnarna i samband med Lunds Idrottsgala och Erik Erlandsson var en mycket stolt mottagare av Lunds Idrottsstipendium. Stort grattis Erik och tack för att du är en väldigt fin representant för friidrotten i allmänhet och IFK Lund friidrott i synnerhet. ✨⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣

Motivering⁣⁣ IFK Lunds Friidrotts sprinter Erik Erlandsson har under 2023 tagit klivet in i den absoluta Sverigeeliten och satte i vintras nytt svenskt och europeiskt juniorrekord på 200 m med 20.99 när han sprang i mål som segrare på Nordenkampen, vilket är Finnkampens motsvarighet inomhus. ⁣⁣ ⁣

Detta är en fantastisk prestation av denna ödmjuka och målfokuserade 19-åring som haft en riktigt fin utvecklingskurva och har många framgångsrika friidrottsår framför sig!⁣ ⁣

– – – – – – – – – – – -⁣⁣⁣
Alla pristagare⁣⁣⁣
– – – – – – – – – – – -⁣⁣⁣

Lundapokalen
Lunds karateklubb⁣⁣⁣

Idrottstipendium
Erik Erlandsson (IFK Lund Friidrott)
Viktoria Wernersson (LUGI Gymnastik)

Ungdomsledarstipendium
Molly Byström (Teaterföreningen Lukkan Aktiv Ungdom)
Mattias Ek (Friluftsfrämjandet i Genarp MTB)
Elsa Ekstrand (Lund Giants HC)
Kerstin Årnes (Torns Scoutkår)

– – – – – – – – – – – -⁣⁣⁣

 

 

Tags: