Maja sju genom tiderna på 60 meter häck!

Maja Maunsbach bor i Minnesota där hon pluggar och tränar. I somras fick hon sitt genombrott på när hon förbättrade sig till 13.39 på 100 meter häck och var Sveriges representant i grenen på lag-EM i Polen. I Notre Dame, Indiana, förbättrade Maja sig ordentligt även på 60 meter häck. Efter att ha tangerat det personliga rekordet 8.26 i försöken sprang hon in på 8.18 i finalen. Med den tiden är hon ny sjua i Sverige genom tiderna på distansen, en hundradel före Carolina Klüft.

– Jag har haft en fantastisk period med mycket träning och fokus på att bli snabb och framför allt jobbat med starten och accelerationen till första häcken. Målet i dag var att ha kul och att vara avslappnad, det är då jag springer som bäst, säger Maja.

– – – –

https://www.friidrott.se/tavling-landslag/nyhetsarkiv-tavling-landslag/snabbare-och-snabbare-for-nora-ny-fyra-genom-tiderna/?fbclid=IwAR3ocpIb-NAaAQghZYYuzv0eSCmCB-E8xa3dtXainR2ncqt2jJv6FIr4Xqo_aem_Acb5Wkd_ehsOf555rm7DRWQ3hu02sM-UxEhDO3GKt2tRQmv21wTYjr0VuzwNoB8KYqE

Tags: