Maja finns med i den svenska lag-EM-truppen

Under midsommarhelgen avgörs lag-EM i Polska Silesia och med i den svenska truppen finns vår egen Maja Maunsbach. Maja har haft en fantastiskt fin vår i USA där hon noterat flera snabba lopp med 13.39 som bästa notering, tionde snabbaste tiden genom tiderna i Sverige, på 100 m häck.

På onsdagsförmiddagen (14 juni) presenterade förbundskapten Kajsa Bergqvist den trupp som åker till Polen och det är en stjärntät trupp med bland annat Daniel Ståhl i högform samt de nya svenska rekordhållarna Axelina Johansson (Kula) och Andreas Almren (5000 m).

Sverige tävlar i högsta divisionen i lag-EM och för att få vara kvar i den divisionen är topp 12 ett krav. De andra länderna i högsta divisionen är Polen, Storbritannien, Tyskland, Spanien, Portugal, Frankrike, Tjeckien, Nederländerna, Schweiz, Turkiet, Finland, Grekland, Belgien och Norge.

Hela den svenska truppen

SVT kommer att sända tävlingen med start 16.05 fredag 23 juni.

Stort, stort grattis Maja!
Kör så det ryker!

 

Tags: