Stipendiater 2023

Under föreningens årsmöte den 13 mars delades fina stipendier och priser ut till några av våra duktiga aktiva.

Årets stipendier och stipendiater:⁣

JIM LIEBEL STIPENDIUM⁣
Matilda Nilsson
Erik Erlandsson⁣

HEDERSDIPLOMET
Matilda Nilsson⁣

STAFFAN BLOMSTRAND MINNESFOND
Jeroen Persson
Isak Gamst
Isak Holgersson
Kalel Mudingay
Bram Persson⁣

OLD BOYS UPPMUNTRINGSPRIS⁣
Seoyul Choi
Melvin Sellberg⁣

Stort grattis till er alla!

– – – – – – – ⁣

KRITERIER OCH BAKGRUND⁣

JIM LIEBEL STIPENDIUM⁣
Jim Liebel, född 1955, var en mycket lovande kastare i början av 1970-talet. Hans bästa resultat i kula 17.36, som fortfarande är klubbrekord, nådde han 1976. Jim avled 2007, i sitt testamente hade han förordnat att en summa pengar skulle tillfalla IFK Lund för att användas till stöd för lovande idrottare på seniornivå (finalplats på SM) i föreningen.⁣

– – -⁣

HEDERSDIPLOMET⁣
Är bara ett diplom, men anses vara den finaste utmärkelsen. Ska gå till en person som gjort framstående insatser. Ges i första hand till aktiva på SM-guld- eller landslagsnivå, annars till framstående ledare. Beslutas av stödföreningen.⁣

– – – ⁣

STAFFAN BLOMSTRAND MINNESFOND⁣
Staffan Blomstrand är en av IFK Lunds mest framgångsrika friidrottare genom tiderna. Under 1980-talet hade nådde Staffan goda framgångar i både sprint men framför allt i mångkamp. Staffan tillhör den exklusiva skaran 10-kampare i Sverige som har över 8 000 poäng. Dessvärre drabbades Staffan av en allvarlig tropisk infektionssjukdom, under resa i Brasilien, som mycket tragiskt tog hans liv 1999, endast 39 år gammal. ⁣

En minnesfond grundades och stipendium delas ut till aktiva ungdomar & juniorer som har en god kämparglöd, som förbättrat sina resultat jämfört med sig själv, är en god kamrat och stöttar andra, bra resultat på någon stor tävling och tränar flitigt.⁣

– – – ⁣

OLD BOYS UPPMUNTRINGSPRIS⁣
Tilldelas ungdomar 13-15 år, som är en god kamrat i sin träningsgrupp, har en hög närvarofrekvens, har en positiv inställning till sin träning och är träningsflitig.

 

Tags: