Klubbrekord, holländsk mästare och nordisk juniorrekord!

⁣Ja, det gick otroligt fort för IFK Lund runt om i världen den gångna helgen. Faktum är att helgen knappt hann starta innan Maja Maunsbach, på andra sidan Atlanten, sprang 60 m häck på tiden 8.38(!) under tävlingar i Chicago sen fredagkväll svensk tid. Putsning av sitt eget klubbrekord från december med 1/100. Stort grattis Maja! ⁣

I den holländska staden Apeldoorn avgjordes under helgen de Holländska U20-mästerskapen. På plats, med sitt dubbla medborgarskap, för att tävla i 200 meter fanns Jeroen Persson som i vinter sprungit distansen på den mycket fina tiden 21.71. Jeroen tog sig till final med den snabbaste försökstiden (22.16) och väl i finalen var det ingen som kunde stoppa honom. Efter att ha korsat mållinjen på tiden 22.01 kan nu Jeroen titulera sig regerande holländsk OCH svensk mästare efter sitt USM-guld på samma distans i somras. Stort grattis Jeroen!

Ungefär samtidigt som Jeroen sprang hem guldet i Holland var det dags för träningskamraten Erik Erlandsson att springa 200 m på Nordenkampen i Karlstad. Erik som tidigare i vinter noterat svenskt tillika nordiskt juniorrekord i grenen gjorde återigen ett helt fantastiskt lopp när han sprang in över mållinjen på 20.99!!! Sub21 och en putsning av hans egen rekordnotering med 5/100. Tyvärr fick Erik en bristning/kramp i slutet av loppet och tvingas ställa in resterande innesäsong. Men hatten av för en helt fantastisk prestation och vi ser fram emot att se dig på banan igen, starkare än någonsin.

 

Tags: