Rapport från JVM i Cali, Colombia⁣

⁣Redan under den första mästerskapsdagen (1 augusti) var det dags för Erik Erlandsson att springa försök på 100 m. ⁣

Erik som slog till med ett fin, fint personligt rekord (10.50) under de Nordiska mästerskapen i Malmö två veckor tidigare, sprang in som 6a i sitt heat med tiden 10.81. En riktigt vass tid med tanke på att vinden var -2,9. Tyvärr inget vidare avancemang för Erik som istället fick börja ladda om inför 200 m med försök två dygn senare. ⁣

Väl i försöken på 200 m visade Erik vilken fantastisk fin form han är i när han kontrollerat sprang hem heatsegern på 21.06 (-1.4). Eriks näst snabbaste lopp efter hans PB 20.97. Ett stort Q i resultatlistan och lätt vidare till semifinal med start cirka 4 timmar senare. ✨

På grund av OTROLIGA skyfall (regnperiod) avbröts tävlingarna precis innan semifinalerna. Två(!) timmar senare kunde killarna äntligen inta de blå banorna på Estadio Pascual Guerrero. ⁣

Från bana 6 i den andra semifinalen kunde sedan Erik explodera ut ur blocken och med en skönt tryck ut från kurvan gav han allt på upploppet. Erik in på tiden 21.03 (-1.2) och en femteplats i sitt heat. Återigen ett fantastiskt fint lopp, enbart 6/100 från PB, men i det här världsomspännande mästerskapet räckte tiden tyvärr inte till för vidare avancemang. 20.83 krävdes för final.⁣

Grymt jobbat Erik! Njut av en fantastisk prestation och hela upplevelsen de sista dagarna. Vi ser fram emot att följa dig under framtida mästerskap.


Tags: