På onsdag, 13 juli, är det dags för Lundahoppet här på Centrala Idrottsplatsen och WOW vilket finbesök vi får! Bohdan Bondarenko den tidigare världsmästaren (2013), europamästaren (2014) och OS-trean (2016) från Ukraina har anmält sig till galan. Bondarenko som hoppat 242 cm (tredje bästa hopparen genom alla tider tillsammans med Patrik Sjöberg) satsar på sommarens EM i München, och kommer bland annat att möta den svenska talangen Melwin Lycke Holm. Kanske är det just Bondarenkos närvaro som får Melwin att hoppa över 220 cm för första gången.

På den kvinnliga sidan kommer den nationella eliten att samlas med vår egen Matilda Nilsson i spetsen. Matilda som hoppade 185 cm under inomhussäsongen och tog SM-brons möter bland annat SM-tvåan Louise Ekman (186) från Gefle IF.

Innan huvudtävlingen kommer ungdoms- och juniorklasserna att avlösa varandra, och Stefan Holm kommer att genomföra ett träningspass (endast föranmälda) för friidrottande ungdomar.

Så kom till en stjärntät idrottsplats och upplev höjdhopp i världsklass på onsdag!

– – – – –

TIDSPROGRAM
13:00 – Träning med Stefan Holm
15.15 – F/P13
17:15 – F/P15-17
19:15 – Huvudtävling

– – – – –

Tags: