Tack alla som fanns på plats under Lundahoppet – vilket dag det blev!

Dagen började med att Stefan Holm höll i ett inspirerande träningspass för ett stort antal ungdomar vid 13-tiden. Stefan delade med sig av användbara övningar innan passet avslutades med några hopp upp i mattan.

Sedan avlöste tävlingarna varandra på en solig och varm idrottsplats. Med dunkande musik i högtalarna och bra stöd från läktarna var det många säsongsbästan och personliga rekord som flög all världens väg! Precis som det ska vara på en höjdhoppsgala!

Klockan 19:15 var det sedan dags för huvudtävlingarna med bland andra världshopparen Bohdan Bondarenko från Ukraina och vår egen Matilda Nilsson.

På damsidan säkrade Matilda segern när hon var ensam om att klara 1,79. Därefter höjdes ribban till 1,82, en centimeter över det personliga rekordet, och i tredje försöket svävade Matilda över med luft! Därefter valde hon att hoppa på 186 cm och wow så nära det var, framför allt i tredje och sista försöket där ribban föll till marken efter en lätt touch. Men stort grattis till det personliga rekordet Matilda

Herrtävlingen kom att bli en kamp mellan den välmeriterade Bohdan Bondarenko, vår svenska talang Melwin Lycke Holm och Kampton Kam från Singapore. Efter att alla seglade över 2,12 fortsatte tävlingen på 2,16. Här klarade Bondarenko i första och satte därmed press på Holm och Kam som båda sparade försök till 2,18. Den här kvällen visade sig dock denna höjden vara för hög för de båda, och Bondarenko kunde utses till vinnare. Slutresultatet skrev till 2,16 efter tre rivningar på 2,20.

– – – – – –

RESULTAT

KVINNOR
Matilda Nilsson, IFK Lund – 182 PB
Louise Nilsson, Gefle IF – 176
Ingrid Ronge, IF Rigor – 171

MÄN
Bohdan Bondarenko, Ukraina – 216
Melwin Lycke Holm, Kils AIK – 212
Kampton Kam, Singapore – 212

Alla resultat från tävlingen 

– – – – – –

MEDIARAPPORTERING

Friidrott.se
Sydsvenskan 
apb.se

– – – – – –

Fotograf: Fabian Thun

Tags: