I helgen avgjordes nordiska mästerskapen för U20- och U23-landslagen på Malmö stadion, och IFK Lund fanns, utöver ledartemat med Mikael Wennolf (förbundskapten) och Ellen Huldén (landslagsläkare),  representerade av sprintkillarna Erik Erlandsson (100 m, 200 m och 4×100 m) och Isak Holgersson (200 m och 4×100 m) i U20-laget. ⁣

Erik som visat fin form de senaste veckorna började med 100 m på lördagen (16/7), och WOW(!) vilket lopp Erik slog till med. I godkänd vind (+1,2) dundrade Erik in som tvåa på tiden 10.50! Personligt rekord med 0,2s och JVM-kval. ⁣

Under den andra tävlingsdagen var det så dags för den dubbla distansen 200 m, och efter ett sent återbud fick Isak hoppa in och göra Erik sällskap ute på banorna. Superkul och för stunden blev det IFK Lund mot de övriga nordiska länderna. Från bana 2 (Isak) och 6 (Erik) accelererade killarna genom kurvan och väl ute på upploppet kunde Erik lägga i en överväxel och korsade mållinjen först av alla på tiden 20,96 (+0,0)! Första gången under 21 sekunder, nytt klubbrekord (seniorer) och nytt JVM-kval! På en jättefin sjätteplats dundrade sedan Isak in på 21.93(!) – pers med nästan 0,4s och första gången under 22 sekunder. Snacka om att ta tillfället i akt i sin landslagsdebut.⁣

Killarna avslutade sedan helgen med att springa första (Isak) och andra (Erik) sträckan i stafetten på 4×100 m. Tillsammans med MAIs Zacharias Parmatow och Hammarbys Viktor Wall sprang killarna in Sverige på en andraplats bakom Finland på tiden 40,73. ⁣

Sammantaget vann både tjejerna och killarna sina matcher mot de nordiska länderna i U20-klassen. Samtliga resultat

Junior-VM som Erik kvalade in till på både 100 och 200 m, går av stapeln i Cali, Colombia 1-6 augusti.

Tags: