SM-guld och SM-silver

Under helgen som gick arrangerades Stafett-SM på Slottskogsvallen i Göteborg. På plats för att försvara IFKs färger fanns ett gäng riktigt taggade killar (Elias Wennolf, Erik Erlandsson, Nils Ekström, Isak Holgersson och Jeroen Persson) tillsammans med två minst lika taggade tränare (Emil Jönsson och Mikael Wennolf). Och vilken succéhelg det blev!

SM-GULD – stafett 1000 m
Helgen invigdes med stafett 1000 m, även kallad svensk stafett på lördagen. Efter 1:58.49 i försöken sprang killarna in på tiden 1:55.18(!) i P19-finalen. En överlägsen seger med hela 1.75 sekunder ner till silverplatsen. Klubbrekorden för P19 och M22 fullständigt krossades med 2.84 sekunder, och av bara farten raderade även killarna ut det skånska rekordet i åldersklassen.

SM-SILVER – 4×100 m
Med en god natts sömn vaknade sedan killarna upp på söndagen för att ge sig an 4×100 m. Med den mycket fina tiden 41.89 i försöken satte killarna på nytt klubbrekord med 0.46 sekunder i P19, och passade samtidigt på att putsa M22-rekordet med 0.2 sekunder. Behöver vi säga att de galant tog sig vidare till final? Väl i finalen sprang killarna återigen ett fantastiskt bra lopp där de slutade tvåa på den fina sluttiden 42.28.

Stort, stort grattis till fantastiska prestationer killar!

– – – – – –

Fullständiga resultatlistor »

Laget. Stående från vänster: Mikael Wennolf, Elias Wennolf, Erik Erlandsson, Nils Ekström (Stafett 1000 m) och Emil Jönsson. Sittande från vänster: Isak Holgersson och Jeroen Persson.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: