Categories:

Vi hälsar Richard Huldén varmt välkommen till IFK Lund Friidrott som Sport- och marknadschef!

Efter påskhelgen tillträder Richard som sport- och marknadschef för IFK Lund Friidrott. Richard kommer att ansvara för föreningens idrottsliga verksamhet samt marknadsfrågor. Med en bred friidrottsprofil och en mycket god kännedom om föreningen, samt en mångårig erfarenhet som marknadsförare inom byrå- och inhousevärlden i bagaget, kommer Richard att komplettera befintlig verksamhet på ett intressant sätt. Jag är mycket glad att vi kunnat rekrytera Richard till oss säger kanslichefen Maria.

Läs Richards egna ord om anställningen »

– – – – –

De som känner mig vet hur mycket jag tycker om friidrott. Att nu få jobba med sporten som ligger mig så varmt om hjärtat är en dröm och ett privilegium.

Friidrotten har funnits med i mitt liv sedan jag som liten grabb genomförde mitt första träningspass på Tingvalla IP i Karlstad för sisådär 26 år sedan. Höjdhopp kom att bli den gren där jag nådde störst framgångar under min idrottskarriär, och det personliga rekordet står skrivet till 213 cm. IF Göta Karlstad är min moderklubb och den förening som jag representerade från första till sista tävling, men det är här i IFK Lund som friidrottsäventyren fortsatte efter att höjdhoppskorna hamnade på hyllan. För på ett träningsläger för höjdhoppare träffade jag nämligen den tjej som numera är min fru, Ellen Huldén (f.d. Björklund) och flyttlasset gick till Lund ett år senare, 2009.

Snart blev jag en del av föreningens fina gemenskap och kamratanda, och sakta men säkert blev jag allt mer involverad i IFKs verksamhet. Jag blev verksam som tränare, jag började jobba med utvecklingen av Lundaloppet, och jag fick förtroendet att vara en del av friidrottssektionens styrelse. Kärleken till friidrotten i allmänhet och IFK Lund i synnerhet växte sig allt starkare och de följande 10 åren, fram till sommaren 2020, andades jag bara friidrott utanför jobbets dörrar. Då föddes vår dotter. Av det friidrottsengagemang som då fick plats i livspusslet, tilldelades min träningsgrupp med elitaktiva höjdhoppare 100%.

När jag nu under föräldraledigheten fick förfrågan om att tillträda som sport- och marknadschef här i IFK Lund var valet inte svårt. Jag brinner för friidrotten och har mer än 10 års erfarenhet av marknadsföring inom byrå- och inhousevärlden. Nu senast kommer jag från ett av Nordens största detaljhandelsföretag – Biltema. Att få kombinera de bästa av två världar (friidrott och marknadsföring) kommer att bli fantastiskt kul och jag ser med stor glädje fram emot att börja mitt nya jobb där jag får lägga fullt fokus på det bästa som finns – friidrott.

Väl mött på friidrottsbanan!

Richard Huldén

Tags: