Categories:

Vi hälsar Mikael Wennolf varmt välkommen som huvudtränare i IFK Lund Friidrott. Micke, som varit tränare i föreningen sedan 2015, är utbildad barn och ungdomstränare samt sedan ett par år tillbaks certifierad friidrottscoach. Han har en gedigen egen friidrottsbakgrund som aktiv med flera svenska stafettrekord, SM-medaljer av ädlaste valör samt åtskilliga landslagsuppdrag på sin meritlista. Som coach har Micke tillsammans med tränarkollegan Emil med stort engagemang stöttat IFK Lunds ungdomar, juniorer och numera även seniorer i deras utveckling. Micke har dessutom under flera år haft ett engagemang som coach inom Svenska Friidrottsförbundet och är 2022/20223 utsedd till förbundskapten för Sveriges 19-årslandslag.
”Genom att kontraktera Micke som huvudtränare får vi en engagerad person med helt rätt bakgrund och erfarenhet som kommer att hjälpa oss att bygga upp en väl fungerande organisation kring tränings- och tävlingsverksamheten för våra juniorer- och elitsatsande seniorer”, säger Ulf Maunsbach, styrelseledamot med ansvar för elitverksamheten. ”Uppdraget handlar både om struktur och strategi för verksamheten och om att finnas tillgänglig som stöd och rådgivare för befintliga tränare och deras adepter i tränings- och tävlingsrelaterade frågor.”
”Jag ser mycket fram emot förtroendet”, säger Micke. ”Min egen karriär startade som 13-åring i IFK Lund och friidrotten har gett mig otroligt mycket genom åren så det känns riktigt bra att kunna ge tillbaks, till min moderförening, och bidra med de erfarenheter och den kompetens som jag, genom åren, samlat på mig både som aktiv och tränare.

Tags: