Categories:

IFK Lunds häcklöpare Maja Maunsbach bor numera i USA och studerar och tränar friidrott på University of Minnesota! Vi kommer att följa Majas äventyr i USA, här kommer Majas första inlägg.

 

Hej alla fantastiska IFK-lundare,

Mitt namn är Maja Maunsbach och för cirka ett år sedan bestämde jag mig för att ta steget och flytta till USA för att satsa ytterligare på min friidrott som student på University of Minnesota. Den 31 augusti 2021 lämnade jag Sverige med mina två resväskor och åkte över till Köpenhamn för att ta mitt flyg själv till Amsterdam för att sedan ta ytterligare ett flyg till Minneapolis (USA) där jag skulle bo framöver. Dagarna innan var hektiska och känslosamma, men framför allt overkliga. Jag kunde verkligen inte förstå att jag skulle flytta och jag bara väntade på att känslorna skulle komma till mig, men det gjorde de inte. Väl på planet mot USA kände jag mig så självsäker (är fortfarande chockad över hur jag gjorde det). Jag kunde verkligen inte sluta le och jag var helt säker på att det äventyr jag hade framför mig skulle leda mig till något stort.

Väl framme i USA fick jag träffa min nya coach för första gången. Vi hade pratat med varandra regelbundet sedan november förra året, men aldrig träffats på riktigt. Det var läskigt, men det kändes så naturligt. Det första dygnet var jobbigt. Jag hade jetlag och panik över att jag inte hade någon kontroll över någon situation. Allt var nytt och konstigt. Ni som känner mig vet att jag älskar att ha kontroll och jag är van att vara den personen som folk frågor om de behöver hjälp. Nu var jag tvungen att luta mig tillbaka och börja fråga andra istället. Det var jobbigt till en början, men nu har jag börjat vänja mig vid det och dessutom har jag börjat få mer och mer kontroll;)

Just nu befinner jag mig i mitt dorm (alltså i rummet i korridoren där jag bor) som jag delar med en annan tjej i friidrotts-teamet. Vi har varsin 90cm säng som är loftad, ett skrivbord med stol, en soffa, en TV samt varsin garderob. Det är annorlunda att dela rum med någon och speciellt när rummet är litet, men man vänjer sig vid det också. Sedan delar vi toa och dusch med cirka 10 andra i korridoren. Det var också skumt till en början, men en sak som är positiv är att man tvingas lära känna många nya människor. Tror aldrig jag varit såhär social som jag varit de senaste två veckorna. Bra jobbat Maja;)

Nu till den roligaste delen. Träningen. Vi hade vårt första träningspass i måndags och jag var så nervös. Jag tror till och med jag bröt ihop innan för jag kände att jag bara ville hem till den trygga IFK-hallen haha (man kan faktiskt sakna den). Nåja. Jag hämtade mig och gick tillsammans med gruppen ut på fejkgräsmattan där vi skulle ha vår första träning. Något som är sjukt coolt här är hur ”enade” alla är här. Vi bär alltid skolanskläder, har samma ryggsäck, vattenflaska etc. Det känns som att man är på läger med svensk-friidrott hela tiden. Det är coolt att alla är stolt över att representera skolan (även om det nästan är lite sektliknande haha). Iallafall, första trängen gick bra och jag hade inte behövt vara nervös, utan allt funkade som det skulle och jag kände igen många övningar. Det var så kul att äntligen få visa de andra varför jag var här och jag tror de insåg hur mycket jag brinner för friidrotten. De sade till mig efteråt att de märkte att jag tyckte det var kul. Tror jag flinade konstant hela passet. Jag har även redan fått mycket beröm för min fina sprintteknik och teknik i gymmet. Stort tack till Emil och Micke – vi har bra träning i IFK!

Nu ska jag gå ner till matsalen för att få i mig lite kvällsmat, men vi hörs snart igen! Om ni vill ställa några frågor eller har några funderingar, så kan ni alltid skicka ett meddelande till mig på min instagram @majamaunsbach

Ha det bäst!
Maja

 

 

 

Tags: