Categories:

Under första dagen av stafett-SM så hade IFK Lund två startande 1000 m lag, F19 med Famke Persson, Klara Persson, Daga Indebetou, Magda Karlsson och den viktiga reserven Filippa Henriksson och P17 laget med Kalel Mudingay, Isak Holgersson, Jeroen Persson, Erik Erlandsson och den väldigt viktiga resevern Isak Gamst.
Först ut var de väldigt taggade flickorna med Famke i startblocken. Tjejerna gjorde ett mycket väl utfört heat och slutade på den utomordentliga tiden 2.21:96 och hade därmed bästa tid in mot den kommande finalen.

Pojkarna med Kalel i starten ville inte vara sämre, och gjorde ett mycket bra heat och kom till final med näst bästa tiden, som även är klubbrekord för P17, 2.00:83.

Efter några timmars väntan så var det dags för final för F19 1000 m stafett. På sin sjätte bana var nu Klara redo för att starta för vårt IFK Lund. Flickorna låg på tredje plats inför sista sträckan där Magda fick pinnen för sista gången. Under de avslutande 400 meter lyckades Magda hålla tredjeplatsen hela vägen in i mål och därmed knipa en bronspeng till tjejerna och IFK Lund. Tjejerna får även med sig ett nytt klubbrekord i klasserna F19, K22 samt kvinnor seniorer på tiden 2.19:09!!! Stort grattis!

Pojkarna blev nu inspirerade och taggade till tusen! Kalel fick på en pangstart och lämnade över stafettpinnen till Isak. Efter Isaks 200 m fick Jeroen pinnen för att springa sina 300 m till Erik. Erik sprang ut på andra plats och fick en göteborgare i ryggen direkt efter växling. In mot upploppet försökte göteborgaren att gå ut och om, men då svarade Erik och drog ifrån och sprang in som tvåa bakom Danderyd. Pojkarnas silvertid, 1.58:02 räckte även till ett nytt klubbrekord och ett nytt skånskt rekord! STORT GRATTIS KILLAR!

Stort grattis alla goa aktiva till era medaljer! Imorgon är det dags för 4×100 m för både F19 och P17, så nu laddas det för fullt på hotellrummen!

Tack till alla supporters på plats!

// Coacherna

Tags: