Categories:

Klubbrekord och fall vid Inomhus SM i Malmö
IFK Lunds trupp till Inomhus-SM i friidrott var lite mindre än vanligt pga rådande pandemi. Vid lördagens 60-meterslopp sprang Björn Boström och Maja Maunsbach. Björn som haft en del skadekänningar i vinter var med sina 7.01 i försöken (tangerat årsbästa) 7 hundradelar från final. Maja tangerade sitt pers 7.66 i försöksloppet och lyckades knipa sista finalplatsen. Efter en bra start och acceleration sprang Maja ännu snabbare i finalen och hennes nya pers noterades till 7.63 och en åttondeplats.
Söndagens tävlingar började riktigt bra när Maja i försöken på 60 meter häck förbättrade sitt egna pers och klubbrekord till 8.40 i ett lopp där hon kämpade ner Tilde Johansson. Det innebar heatseger och direktkval till final. Maja var mycket laddad inför eftermiddagens final och fick på en riktigt bra start! Tyvärr kom hon alldeles för tätt inpå första häcken och rev kraftigt och föll. Riktigt trist men tyvärr är sådant som händer emellanåt i häcklöpning. Maja gick för guldet och ett nytt pers hade behövts för att besegra Julia Wennersten som vann på 7.38. Maja är inte en person som springer ett säkerhetslopp för att vinna en medalj när guldet finns inom räckhåll!
I höjdhopp gick Matilda Nilsson in på höjden 1.69 och efter en inledande rivning klarade hon lätt. Mönstret upprepade sig på 1.74 men 1.77 fixade Matilda fint i första försöket! Nästa höjd var 1.80 vilket hon klarade i trejde och sista försöket, 180 är endast en cm från hennes personliga rekord. Matilda hade tre riktigt fina försök på 183 men hon fick nöja sig med ett nästpers denna SM-dag. Men riktigt imponerande att bli SM-fyra en säsong där Matildas träningskontinuitet inte direkt varit optimal.

Tags: