Categories:

Tävlingssäsongen inomhus 2021 har startat och enligt gällande regelverk är det endast yttersta svenska eliten som får lov att tävla. Detta innebär få och små tävlingar där konkurrensen är brutal och resultat av SM-klass i princip i varje gren. IFK Lunds Maja Maunsbach besökte Växjö i helgen för säsongens andra tävling och visade att hon verkligen på allvar tagit sig in i den svenska toppeliten i häcklöpning.

Lördagens stabila 60 meterslopp (7.72 i försöken och 7.74 i finalen) följdes upp av riktigt fina 8.46 i söndagens försökslopp på 60m häck, bara två hundradelar från sitt pers och klubbrekord från förra årets JSM-final! I finalen ställdes Maja mot Tilde Johansson (Falkenberg) och Julia Wennersten (Ymer) där Julia fick en riktig kanonstart tätt följd av Tilde och Maja. Dessa tre tjejer var i en klass för sig och pressade varandra till riktigt bra tider. Julia vann på nya perset 8.25 (9:a genom tiderna i Sverigestatistiken!) och kvalade därmed till inomhus-EM i Turin längre fram i vår! Tilde knep andraplatsen på nya årsbästa tiden 8.31. Maja passerade mållinjen som trea på nya perset och klubbrekordet 8.41! Stort grattis Maja!

Även Björn Boström gjorde säsongsdebut i Växjö i helgen. Han har haft förmånen att få träna i hallen, men har saknat Philip för sparring och den riktiga intensiteten har saknats på träningen. Inledande 7.08 i försöken kändes därför förväntat försiktigt. I B-finalen blev det mer tryck och Björn ledde från första steg ända in till mål. Tiden 7.03 var fullt godkänd och 0.30 snabbare än senaste träningsloppet.
Längdhoppet inleddes med ett rejält övertramp vilket gjorde att hälen gled på den hala plankan. Eftersom flera andra hoppare också hade tendens att halka fann Björn för gott att avbryta tävlingen. 2010 bröts han sitt vadben efter en liknande glidning och därefter har längdhoppet, som annars är favoritgrenen, inte kunnat utvecklas till sin fulla potential.

Tags: