Categories:

Tyvärr fortsätter pandemin att ställa till det för sjukvården och samhället. Läget för vården just i Skåne är extremt ansträngt. Regeringen har rekommenderat att all verksamhet som inte är nödvändig att stängas ned fram till den 24 januari.

Folkhälsomyndigheten påtalar att motion är viktigt för hälsan och träning är en prioriterad verksamhet även under pandemin. Mot bakgrund av den lägre risken för smittspridning utomhus och motionens betydelse för folkhälsan bedömer FHM att träning utomhus kan hållas i gång i enlighet med FHM föreskrifter och allmänna råd (se Folkhälsomyndigheten).

Lunds kommun har fattat beslut att stänga anläggningar för inomhusidrott.

Härav har IFK Lund beslutat att följa de allmänna råden och även Lunds kommuns linje och stänger därför IFK-hallen för all träning omgående. Detta beslut gäller fram till 24 januari. Eventuella förändringar kommer kommuniceras löpande.

Undantagna är elitaktiva seniorer på nationell nivå vilket enbart omfattar 1-3 friidrottare, allt efter myndigheternas rekommendationer.

 

Till dig som aktiv, tala med din tränare om alternativ utomhusträning!

 

Lund 2020-12-22

Huvudstyrelsen IFK Lund

Tags: