Categories:

Ett strålande väder med upp mot 30-graders värme välkomnade aktiva och tränare till Uppsala under SM-helgen! Klubbens trupp bestod av 400 meterlöparen Filip Nilsson, korta häckexperten Maja Maunsbach, höjdhopparen Matilda Nilsson och 200 meterlöperskan Felicia Ascard samt påhejande coacherna Mikael Wennolf och Emil Jönsson.

Första IFK Lundare som startade var Filip Nilsson med herrarnas 400 meter. Filip har senaste åren tränat i Sundsvall med en av Sveriges bästa sprinttränare, Håkan Andersson, och det har gett resultat. Under försöksloppet sprang han in på stabila 49,25 s och knep för andra året i rad en finalplats!

Nästa start från en lundare var Maja Maunsbach som under våren och sommaren har slagit personbästa och klubbrekord flera gånger om och hade nu vässat formen ytterligare inför sitt andra senior-SM utomhus. I ett 30 gradigt Uppsala med hela svenska eliten i 100 meter häck sprang Maja in som trea i sitt heat på nya personbästa och klubbrekordet 13,94(!!!). Även Maja vidare till kvällens finalpass.

Filip Nilsson hade lite oturligt nog fått lottat till sig den tuffa innerbanan i finalen över 400 meter. Det brydde inte Filip sig om och sprang in på nästpers 48,86 s och en hedrande femteplats. Väl sprunget Filip och grattis till en bra placering och en bra tid!

Efter några tuffa år med långdragna skador för Matilda Nilsson så har hon nu rehabat klart är nu mer än redo att vara ute på höjdhoppsbanan för att tävla tillsammans med Sveriges bästa höjdhopperskor. Förra helgen hoppade Matilda i Mölndal och visade att formen började infinna sig med en stabil hoppning som gav ett slutresultat på 170 cm, med mersmak. Så väl uppe i Uppsala var Matilda väldigt taggad för att hoppa ännu högre. Vilket hon också gjorde i ett vindbyigt Uppsala… Hon hoppade 173 cm i sitt andra försök och förbättrade sitt säsongsbästa med 3 cm. Matilda känner själv att det finns mer att ge, så det är bara att tagga om inför inomhussäsongen! Kul att se dig på banan igen Matilda och bra hoppat!

Efter en lugn dag på hotellrummet var Felicia Ascard väldigt taggad inför att få springa sina 200 meter. Senaste månaden har Felicia haft lite otur med en stukad fot, men skam den som ger sig! Felicia fick till en bra start och kurva där hon sedan bakom Ullevis Lisa Lilja kämpade på hela vägen in i mål på det fantastiska nya perset 24,95 s och är då för första gången under 25 sekunder. Stort grattis till ett grymt lopp och ett fint pers Felicia!!!

100 meter häck för kvinnor är en av de grenar som har höjt sin standard mest det senaste året, eller vad sägs om 6 av 8 tjejer till final på under 14 sekunder? Maja var väldigt laddad inför finalen och blev en rafflande kamp. De taggade och nervösa tjejerna kom iväg först efter tredje startförsöket och Maja fick en riktigt bra start i det fortsatt 30-gradiga Uppsala. 1,5 meters motvind höll tillbaka tiderna något men Maja gjorde ett riktigt starkt lopp och passerade mållinjen som sexa, med tiden 14.19, i en rafflande final som vanns av Högbys Lovisa Karlsson på finfina 13.67! Stort grattis till sjätteplatsen Maja och till ditt nya klubbrekord från försöksloppet!

/ Mikael Wennolf & Emil Jönsson

Tags: