Categories:

Vid helgens Landslagsutmaning, där 17-årslandslaget, 19-årslandslaget och 22-årslandslaget kämpade mot varandra, landslagsdebuterade två snabba IFK Lundare; Maja Maunsbach och Elias Wennolf! De har båda haft en stark inledning av säsongen och fick därför förtroendet att springa 100 meter slätt vilket de förvaltade på ett väldigt bra sätt!

Vädret i Söderhamn var riktigt bra. Det var riktigt varmt, över 30-grader, men värme gynnar ju sprinters så inget att klaga på där. Men tyvärr var motvinden över två sekundmeter på upploppet vilket satte stopp för de riktigt fina tiderna. Men Elias och Maja var taggade och var de 100-meterslöpare som i motvinden sprang bäst i förhållande till sina personbästanoteringar! Ett riktigt bra betyg på båda debutanterna!

Maja som representerade 19-årslandslaget fick en bra start och acceleration, föll tillbaka något under topphastighetsfasen men avslutade mycket starkt. Kompisen Julia Henriksson från Helsingborg vann loppet ganska klart på 12.14 men därefter var det mycket jämnt. Maja slutade 6:a, endast 7-hundradelar från silverplatsen på nästperstiden 12.37 i motvinden!

Elias som sprang för 17-årslandslaget fick även han en bra start och accelerationsfas och stressade de äldre landslagslöparna i gott och väl 60 meter! Han kom i mål som sexa, bara drygt 1,5 meter bakom löpare som Viktor Thor och Filip Schwarz som i bättre förhållanden är goda för 10.60 – 10-70! Suverän vinnare blev 18-årige Zion Eriksson från Täby på riktigt fina 10.76 i den tuffa motvinden! Håll ögonen på Zion vid helgens SM-tävlingar i Uppsala… Vid bättre förutsättningar kommer han garanterat att springa en bra bit under 10.50 och kanske till och med utmana sprinteresset Henrik Larsson om guldet!

Landslagsutmaningen i sin helhet kan ses på friidrott.se (https://www.friidrott.se/nyheter.aspx?id=24620) och resultatlistor finns på [Liveresults.se]Liveresults.se. 100 metersloppen visas en timme och 19 minuter, respektive en timme och 32 minuter in i sändningen.

Grymt jobbat Maja och Elias!

Tags: