Categories:

Fyra aktiva och tre coacher besökte denna sensommarhelg ett mestadels soligt och varmt Linköping med friska vindar.

Pga pågående pandemi genomfördes endast löpgrenar i Linköping (kast-SM hölls samtidigt i Norrköping).

Lördag 22 augusti

Maja Maunsbach, Daga Indebetou och Elias Wennolf var först ut med 100m slätt och alla tre visade god form i försöken och tog sig komfortabelt vidare till final. Maja (F19) tog sig vidare på placering med fina nya medvindsperset 12.04. Daga (F17) persade också (i godkänd vind) och säkrade finalplatsen med tiden 12.61. Elias (P17) sprang kontrollerat i mål som heattvåa på fina tiden 11.16 och knep därmed sin finalplats.

Finalerna sprangs en dryg timme senare och en laddad Elias var först ut. På era platser! Färdiga! Lång väntan på skottet… Tjuvstart, av Elias! Snopet inte minst eftersom Elias var klar medaljkandidat, men det händer alla sprinters någon gång och denna dag var det tyvärr Elias tur.

Nästa lopp var Dagas final och ännu en gång levererade hon! Efter en bra start och acceleration kämpade Daga till sig en fin fjärdeplats, efter suveräna Katharina Gråman och ett par snabba tjejer till! Stort grattis till denna framskjutna placering Daga och till ditt nya pers 12.59!

Maja som vanligtvis får till riktigt bra starter lämnade startblocken i lite för stor vinkel och snubblade till i inledningen av loppet vilket störde en del men sprang sedan på riktigt bra och passerade mållinjen som femma på nya praktperset (och F19-klubbrekordet) 12.07! Inte det perfekta loppet men en riktigt bra tid bakom MAI:s snabba sprintertrio Nikki Anderberg, Wilma Rosenquist och Filippa Sivnert samt Huddinges Ella Hagman.

Vid dagens sista löpgren 400m representerades IFK Lund av friidrottsåtervändaren Noah Lacayo (M22). Noah sprang taktiskt bra och attackerade fint den tuffa mot- och sidvinden loppets första halva och kämpade till sig en fin heatseger och kom i mål på nästperset 52.14 vilket räckte till 13:e plats.

Söndag 23 augusti

Daga var först ut denna, något svalare och blåsigare, söndag. Redan kl 9.10 var det dags. Den tidiga morgonen och två tuffa lopp dagen innan till trots visade Daga att den fina formen höll i sig. Hon tryckte på riktigt bra i kurvan och hade krafter kvar hela vägen över mållinjen! Belöningen blev ytterligare en finalplats och ett prydligt nytt pers 25.40! Vid finalen några timmar senare var taktiken densamma och Daga tryckte rejält i kurvan och gjorde ännu ett mycket bra lopp. De tre medaljörerna Katharina Gråman (Tyresö), Ida Staafgård (MAI) och Lova Perman (Karlstad) gick inte att rå på men Daga hade en bra kamp om fjärdeplatsen med Oskarhamns Wilma Svenson. Det blev till slut en femteplats på fina 25.51 och dubbelfinalisten Daga ska vara nöjd och stolt över sin prestation denna helg!

På grund av en del frånfall ströks försöksheaten på 100 meter häck så en mycket laddad Maja var klar för eftermiddagens final på 100 meter häck. Kanske lite för laddad då Maja precis som vid slätlöpningen lämnade blocken i en något för stor vinkel och inte fick optimal kraft i de första stegen. Men sedan gick det desto bättre och kampen mellan Maja och Ebba Åhman från Ymer var stenhård hela vägen! Men vem vann? Lyckades Maja fälla sig förbi och knipa guldet? Efter en lång granskning av målfotot, och nervös väntan, berättade speakern att Ymertjejen vann guldet, endast fyra tusendelar före Maja. Tiden 14.05 (på båda tjejerna) visar tydligt på den fina standard och toppbredd som just nu finns inom kvinnlig svensk häcklöpning! Grymt jobbat i helgen Maja! Ett stort personligt rekord på 100m slätt och nästpers på 100mh (och SM-silver), trots de något stökiga starterna, ger verkligen mersmak inför framtiden!

Sammanfattningsvis genomförde IFK Lund ett bra mästerskap där alla presterade i nivå eller bättre med sina personliga rekord! Lite ”stolpe ut” i några fall och något färre startande än normalt men väldigt goda prestationer av gänget som medverkade. Sammanhållningen bland juniorerna är fantastisk skratten är många! Förutom tävlingsmomentet blev helgen något av en kulinarisk upplevelse med middag på två av lokalbefolkningens rekommenderade restauranger; Funky Corks och Olympia Da Vinci med fantastisk mat och service!  Hemresans hamburgerstopp på Jureskogs var även det en höjdare 😊

Vi coacher (Emil, Ulf och Micke) vill tacka alla aktiva för en rolig och framgångsrik helg! Grymt jobbat!

Daga Indebetou har bra tryck från startblocken på 200m

 

 

Maja Maunsbach silvermedaljör 100 meter häck

Tags: