Categories:

MAIK Indoor Lördag
Samtidigt som senior SM i Växjö var det Mölndals AIK Indoor uppe i friidrottens hus i Göteborg. IFK Lund hade tre starter denna lördag med Klara Persson på 60 m i F17 klassen och Erik Erlandsson på 60 meter häck och 400 meter i P17 klassen.
För två helger sedan sprang Klara på 8 sekunder blankt och var nu väldigt sugen på att få komma under drömåtta. Starten i Klaras försöksheat blev inte som hon kanske hade tänkts sig men hon krigade in på en bra tid, 8,07, och gick därmed vidare till final. Erik väntade nu sitt andra 60 meter häcklopp för säsongen. Träningen i torsdags hade gått bra och han var nu taggad. Han fick till ett bra och kontrollerat lopp på nya personliga rekordet 9,11 och även han vidare till final.
Finaldags för Klara, taggad som aldrig förr och denna gången fick hon till en bättre start och springer in på tiden 8,02 och en finfin andraplats. Grattis Klara! Erik var laddad inför häckfinalen inne i friidrottens hus. Han kände att han kunde trycka på mer mellan häckarna från försöksheatet och det gjorde han i finalen och sprang in på ytterligare ett personligt rekord som nu lyder 9,09.
Efter ungefär två timmar väntan från häckfinalen var det dags för två underbara varv på rundbanorna som blir 400 meter. Erik hamnade i A-finalen med de snabbaste grabbarna i tävlingen. Efter ett varv sprungit så var grabbarna i en tight klunga. Väl ute på bortre raksträckan fick Erik verkligen sträcka ut löpsteget för att försöka hänga med. Han fick känna på ordentlig mjölksyra efter en tuff öppning men det var det värt för han sprang in på nya personliga rekordet 53,03. Personligt rekord med nästan en sekund, grattis Erik!

MAIK Indoor söndag
Söndag förmiddag, 60 meter för Jeroen Persson i klassen P15, Isak Holgersson i klassen P17 och Ebba Holgersson i klassen F14 som var med och tävlade i höjdhopp och 200 meter. Pojkarna har än så länge haft en fin säsong med stora putsningar på personbästan. Först ut var Jeroen, han fick till ett väldigt fint lopp och sprang in på nya personliga rekordet 7,73 som är en putsning med sex hundradelar från Åhus Indoor tidigare i vinter. Kort därefter var det Isaks tur, även han fick till ett bra lopp och slog ett nytt personligt rekord som nu lyder 7,49, som är en förbättring med en hundradel, grattis Isak! Alla hundradelar räknas! Både Jeroen och Isak kom vidare till finalen en dryg timme senare.
Efter en och annan frukt och lite välbehövlig vila var pojkarna redo för final. Jeroen hade en bra uppvärmning och det såg riktigt bra ut på accelerationerna precis innan finalen. Jeroen fick på en bra start, sätter accelerationen genom loppet och håller farten hela vägen in i mål på nya personbästat 7,68 och en fjärdeplats, grattis Jeroen! Även Isak kände sig laddad inför finalen som gick av stapeln 13.01. Under vintern har Isak förbättrat sin start och acceleration markant och det har tiderna visat. Även denna gången gick det bra och han sprang avslappnat in på tiden 7,50 som är tiden han kom till Göteborg med.
Ebbas första gren var höjdhopp där hon lyckades ta sig över 139 cm som är endast några få centimeter från personbästat. Dagens näst sista gren var 200 meter för flickor 14. Efter några timmars väntan var det äntligen dags att springa. Ebba kämpade på bra hela varvet runt och sprang in på under 30 sekunder, för att vara mer exakt, 29,83. Bra jobbat Ebba!

Ledare och supporters tackar för en trevlig helg och är nu riktigt laddade inför kommande junior- och undomsmästerskap.
HEJA IFK LUND!

      

Tags: