Categories:

I lördags 18 november hade barn i 10-15 års ålder från Teutonia Lanstrop (Tyskland) och IFK Lund en lekmångkamp i hallen och middag därefter i stugan. Teutonia kom på besök för deras årliga träningsläger redan i förra veckan och har tränat både i Skrylle och i hallen hela veckan.

Lekmångkampen blev väldigt lyckad och från vår sida var det 10 barn som deltog och 12 från Teutonia. Gula laget vann efter att ha tävlat i ärtpåsekastning, stillastående längdhopp och hinderbana.

Barnen kom varann lite närmare ens vi var i klubbstugan och de spelade spel tillsammans och var ute en sväng. Det blev en riktigt god middag och sen var det dags för prisceremoni. Alla barn fick diplom och Lundaloppströja från IFK Lund och därefter delade Teutonia ut några presenter. Förutom ett jättefint camping-ljus för alla, fick vi ett certifikat i vilket Teutonia tackar för vänskapen, gästvänligheten och friidrottsutbytet. Dessutom hade de uppfattat att vi firar hundra år och därför skänkte de oss ett äppelträd som kan planteras i klubbstugans fina trädgård! Vi hoppas att trädet växer precis så som vår vänskap. En jättefin gest!

På tisdag åker våra vänner tillbaka till Tyskland och ser vi sakta men säkra framemot vår resa till Dortmund som med stor sannolikhet kommer att börja fredagen 7 mars 2020. Mer info följer, så fort vi har datumet bekräftat. Vi vill tacka alla som ställt upp i mångkampen men även som funktionär under veckan!

Vid pennan

Carla Berns

Tags: