Categories:

Vid årets ”stora SM” representerades IFK Lund av fem aktiva, tre tränare och en handfull trogna supportrar! Tävlingen var mycket välorganiserad och vädret var mestadels fint och soligt.

Först ut på fredagen var Filip Nilsson som med ett stabilt försökslopp på 400 meter satte nytt årsbästa (49,42) och knep den sista platsen till finalen. Vid lördagens final kapade Filip ytterligare några tiondelar och sprang i mål på en fin femteplats!

Vår andra långsprinter på plats, Felicia Ascard, hade ett tufft schema på lördagen, med både försök på 400 meter häck och några timmar senare 200 metersförsök. Efter en ok start sprang Felicia något avvaktande på bortre lång men krigade sedan på bra hela vägen in i mål. Tiden 66,26 var en bit från final (bara 6 banor runt i Karlstad), men innebar ett nytt prydligt årsbästa och en tiondeplats! Dagens andra årsbästa registrerade Felicia några timmar senare på 200 meter när hon sprang på 25,82. Starkt med tanke på den tuffa motvinden i kurvan!

Det är något speciellt med Värmland och höjdhopp och arrangörernas val att flytta in läktare och publik tätt in kvinnornas höjdfinal gjorde att tävlingen verkligen tände till! IFK Lunds höjdhoppsdrottning Ellen Huldén var en del av denna stjärnspäckade final som vanns av Erika Kinsey på fina 1,88. Ellen rev idag ut sig på 1,72 och blev till slut 10:a, men hade fantastiskt kul och hoppade för första gången på länge helt utan smärta.

Det manliga spjutkval vanns av en överlägsen Kim Amb på världsresultatet 85,07, något han sedan förbättrade till perset 86,03 i finalen! Jacob Larsson som nyligen ”hittat tillbaks” till friidrotten och IFK Lund, efter ett antal år i handbollsvärlden, gjorde sin första SM-start i seniorsammanhang. Vinden från ”fel” sida gjorde det lite svårkastat för honom men 63,39 i första kvalkastet visade sig räcka gott och väl till final och ett kast på exakt samma resultat i finalen resulterade i en tiondeplats för SM-debutanten. Det ska bli mycket spännande att följa Jacobs utveckling kommande säsonger!

Maja Maunsbach var IFK Lunds andra SM-debutant denna helg och 100 meter häck stod på agendan. Försöksloppet var lite spänt och kantigt men Maja krigade på bra och lyckades trots en rejäl rivning på sista häcken knipa 7:e och sista platsen till finalen! En positivt laddad Maja fick en riktigt bra start i finalen. Tekniken och tajmingen satt fint trots den tuffa motvinden på 2,3 sekundmeter. Med tiden 14,64 krigade sig Maja till en finfin femteplats i sitt första senior-SM!

Fantastiskt bra jobbat alla fem och ett stort tack till coacher och supporters!

Tags: