Categories:

I helgen har vi haft många debutanter under IUSM i Västerås. Det var ett gäng glada och taggade ungdomar som på fredagen puttrade upp i minibuss mot nordligare breddgrader. De aktiva som var med var Magda Karlsson, Tindra Röme, Famke Persson, Elias Wennolf, Isak Holgersson och Erik Erlandsson, tillsammans med tränarna Mikael, Emil, Ville och Saga och ett gäng föräldrar. 

Magda inledde helgen med en lite kämpig start på 60m där resultatet blev 8.51. På 200m gick det desto bättre där hon sprang på fina 27.64, med endast en hundradel ifrån sitt personbästa! 

Tindra fick en tidig start på söndagen där hon sprang på 9.44 på 60mh vilket tog henne vidare till semifinal. I semifinalen sänkte hon sig till 9.39 och missade tyvärr en finalplats med endast några få tusendelar. 

Famke sprang 3 fina lopp under söndagen. Försöksheatet på 60m slutade på 7.87. I semifinalen sänkte hon resultatet till 7.83 och i finalen tog hon hem bronspengen med fina 7.88 i F16. Stort grattis till henne!

Elias började med att springa på säsongsbästa på 60m med snabba 7.29. I semifinalen visade klockan 7.31 och i finalen flög en glad kille i mål som tredje man och tog därmed USM brons på 7.29. Stort grattis även till honom! 

Erik inledde sitt första SM på bästa sätt. Redan i försöket sprang han på det personliga rekordet 7.67 vilket tog honom till semifinal. Vidare sprang Erik på 7.69 i semifinalen. Även på 200m blev det en rejäl sänkning på personbästat med 3 tiondelar till 24.45. 

Isak sprang även han sitt första SM. 60m inleddes på 7.80. Han fick till ett kanonlopp på 200m men tyvärr blev han diskad då han trampade på linjen i första kurvan.

Vi tränare tackar för en trevlig och rolig helg. Grymt bra jobbat alla aktiva och stort tack till alla som kom upp och hejade. IFK Lund hade helt klart den bästa hejarklacken i hela arenan.

Tags: