Categories:

På plats i Norrköping för att försvara IFK-färgerna under helgens SM-tävlingar, var vi en stark trupp på tre aktiva som kämpade hårt för att hålla fanan högt.

Philip Nilsson var först ut under lördagen i män 60m. Den startsnabbe sprintern var bra med i heatet innan han blev hämmad av en känning i ett slitet baklår. Tiden 7.11 är en dryg tiondel över årsbästat och räckte tyvärr inte för en semifinalplats. Philip kom på 20:e plats i en av grenarna med flest startande under helgen.

Under söndagen var Felicia Ascard först in i elden för IFK Lunds räkning. Hon kastade sig orädd ur startblocket i kvinnor 200m. Trots, enligt egen utsago, en del feltramp under loppet, tog hon sig över mållinjen på fina årsbästat 25.77, vilket gav henne en 13e plats och årets snabbaste lopp på helt rätt tävling.

Strax därefter hoppade Ellen Huldén in i kvinnor höjdhopp med målsättning att äntligen få till de där höga hoppen som hon, efter en del teknikförändringar, letat efter hela vintern. Tyvärr stämde hoppningen inte riktigt hundra idag heller och hon fick nöja sig med höjden 176 och en 7e plats som ett fint avslut på en skadefri säsong.

Efter en inspirerande helg åker vi nu hem med en stor portion motivation i bagaget för att dra igång grundträningen inför utesäsongen. Till sommaren taggar vi för SM i Karlstad där vi hoppas få med oss fler kompisar att representera IFK Lund.

Tags: