Categories:

IFK Lund åkte upp till Växjö med tre aktiva; Maja Maunsbach, Gustav Monien och Simon Wennolf. Det var kortsprint som gällde för alla tre och först ut på lördagen var Maja som sprang 60 meter i F19-klassen. Efter en lite svag start i försöken sprang Maja mycket bra och gick i mål på nytt årsbästa 7,86. Efter ytterligare en hundradels putsning i semifinalen var finalplatsen säkrad. Maja som haft en riktigt tuff period med ryggproblem under höst och vinter, sprang nu helt utan smärta och var riktigt taggad inför finalen. Och efter en riktigt bra start och acceleration fightades hon i toppen och lyckades, på nya fantastiska perser 7,74, vinna en mycket välförtjänt bronsmedalj! Ett stort grattis Maja!

Gustav var först ut på söndagen och fick en riktigt bra start och accelerationsfas och kom i mål på fina tiden 7,17 två hundradelar från pers och sex från en finalplats! Kul att se Gustav i bra form och loppet gav mersmak. Bra jobbat Gustav! Det ska bli spännande att följa dig i sommar.

Simon var sist ut och med sitt försökslopp på på 60 meter för P19 men kunde, efter en långvarig förkylningsperiod, tyvärr inte göra sig själv rättvisa och sprang på 7,46, en dryg tiondel över pers och årsbästa. Nu ser vi fram emot en bra uppbyggnadsträning så kör vi så det ryker i sommar!

Tack Maja, Gustav och Simon för ett väl genomfört mästerskap! Tack även tränarna Anders, Jonas, Emil och Micke samt föräldrar och supportrar (Eller White) för ert fina stöd!

 

 

cof

rhdr

Tags: