USM 15-16 – ENSKEDE 2018

Tillsammans med JSM-gänget åkte sex stycken U15-U16 deltagare upp till Stockholm under torsdagen för att tävla i årets upplaga av USM i Enskede. Totalt bärgades det fem stycken medaljer, 1 Guld, 2 Silver och 2 Brons! Totalt tävlades det under tre dagar.

Under fredagen började Daga Indebetou, Famke Persson och Thea Löfman med att springa 80 m försök. Alla tre avancerade till semifinal, och Famke tog sig även vidare till finalen. Väl där gick suveräna Katarina Gråman från Tyresö gick inte att rå på men Famke vann silvermedaljen med tiden 10.16w, en hundradel före trean! I försöket slog Famke dessutom till med nytt personligt rekord och dessutom klubbrekord med tiden 10.10! Grattis Famke!
Efter tjejernas tur var det Elias Wennolfs tur att entra den svenska mästerskapsscenen. Han avancerade enkelt hela vägen till finalen och väl där räckte 9.35 (+2.5) till en fantastisk silvermedalj! Grattis Elias!

Senare under dagen hade F15 kvaltävling i kula där både Emilia Wamsler och Thea Löfman ställde upp. 10,95 meter var kvalgränsen och trots att Thea och Emilia var långt ifrån nöjda, räckte deras stötar till topp 12 och därmed final.

Emilia kastade även diskus i den fantastiska kvällssolen, där hon efter en stabil tävling och med ett kast på 36.58 meter slutade på en jättefin fjärdeplats, endast en dryg halvmeter från bronsmedaljen!

Lördagsmorgonen blev stressig för Kyllan, då kvaltävlingen för F16 slägga – där Selma Löfman ställde upp – och F15 final i kula ägde rum samtidigt. Kvalet till finalen i sextonåringarnas släggtävling låg på 46 meter, och på det andra försöket fick Selma ut släggan en bit över kvalgränsen, och var därmed redo för finalen senare under dagen. Under tiden stötte Emilia och Thea kula i sin final, där Emilia var några ynka centimeter från topp 8, och slutade på en fin niondeplats. Thea fick till en bra stöt på 12,89 meter – 10 centimeter från säsongsbästa – och slutade på en jättefin tredjeplats med bronsmedalj!

Mitt emellan alla kast var det dags för 300m försökslopp för både Daga och Elias. Här dundrade Daga fram längs banan och in i mål på fina nya perset 42.07!  Elias sprang bra och kom in i mål som tvåa i heatet på tiden 39.45. Avancemang för båda löparna till söndagens finaler med mersmak!

Både Thea och Emilia ställde sedan upp i kvaltävlingen i F15 spjut. Där fick tyvärr ingen av dem till det, deras kast räckte inte till final. Emilia fick tre kryss i protokollet och Thea var nervös inför släggtävlingen, och missade spjutfinalen med endast en halvmeter.

Efter Theas och Emilias spjuttävling kastade Selma slägga i finalen för F16. Hennes tre första kast räckte till topp 8, och hon fick därför ytterligare tre kast. Efter en bra och jämn tävling blev hennes längsta kast i tävlingen tillslut 46,89 meter, ungefär en meter under pers, och slutade på en fin sjundeplats!

Sista tävlingen för dagen var F15 final i slägga. Thea började med ett kast över 50 meter, och tog ledning efter första rundan. Hon kom enkelt vidare bland de åtta bästa som då fick tre kast till. Hon behöll sin ledning under hela tävlingen, och med ett längsta kast en bit över

Såhär ser en välförtjänt nybakad Svensk Mästarinna ut!

Såhär ser en välförtjänt nybakad Svensk Mästarinna ut!

52 meter tog Thea hem vinst och guldmedalj i F15 slägga! Grattis!

 

Under söndagen var det finaler i 300m och en spjuttävling i F16 som ägde rum. Först ut var Daga Indebetou som  tryckte på rejält redan från start och kämpade till sig en bronsmedalj på grymma perset 41.69!  Snyggt jobbat Daga och Grattis till medaljen!
Även Elias sprang final på 300m och sprang offensivt redan från start. Hans tid 38.43 räckte till en fin fjärdeplats

Fantastiskt bra jobbat av alla ungdomarna och coacherna på plats!IMG_65711

Tags: