En handfull skara IFK Lundare tog sig under torsdagen och fredagen tillsammans med sina tränare upp till Eskilstuna för att avsluta säsongen med Friidrotts SM på Ekängens IP. En tre dagar lång tävling som bjöd på sol, vind och vatten i olika konstellationer och former.

Under fredagens tävlingar var det våra båda P-/Filipar som stod för tävlandet. Dock med olika distanser på agendan.
Först ut var Filip Nilsson i männens 400m försök. Tuffa förhållanden för avancemang då semifinalerna uteblev och ett sådär genomfört lopp resulterade i en trettonde placering med tiden 49.79. Strax därefter var det dags för Philip Nilsson att ställa sig på startlinjen för M 100m,
Även här var det tuffa förhållanden för avancemang då semifinalerna uteblev även här! Philips 10.88 (+1,4) räckte inte till final och gav Philip en sextonde placering.

Lördag och dags för mer sprint och häcklöpning! Först ut under eftermiddagen var Felicia Ascard som trots ett tekniskt dåligt lopp på 400mh lyckades springa på sin näst snabbaste tid någonsin (64.16). Sista tid utanför final för Felicia som en stund senare fick beskedet att hon trots detta skulle springa final p.g.a. en diskning i det andra försöksheatet. To be continued…

Med revanschlust från fredagen var det nu dags för Filip att återigen springa. Denna gången var det endast halva distansen och hans 22.13 (+3,2) räckte tyvärr inte till semifinal. En inte allt för nöjd Filip konstaterade att det behövs tränas mer.

Glad i hågen och med ett muntligt löfte från juryn om final ändrades det beslut som placerade Felicia i en final sent på kvällen, efter avslutad tävlingsdag(!) och stämningen blev sådär kan vi väl konstatera… Många turer senare kan vi konstatera att domslutet är absolut korrekt men att vi inte är nöjda med hanteringen av ärendet. Detta har vi dock framfört till berörda parter och nu lägger vi detta bakom oss.

Söndagen var i teknikgrenarnas tecken och höjdhopp stod först på schemat för IFK Lund. Matilda Nilsson gjorde årsbästa med 1,66 efter en säsong utan tävlingar (endast en resultattävling tidigare i veckan). Kul att Matilda är tillbaka på banan och laddar upp inför vinterns drabbningar!

Sist ut i det blå tävlingsstället var Jennifer Quick som gjorde mästerskapsdebut i seniorsammanhang och tog en superfin trettondeplacering med sina 53,97. För att komma till final och kasta sex kast hade Jennifer behövt prestera på yttersta nivå och slå sitt eget personbästa. Hur som helst, en mycket bra debut! Välkommen till den vuxna scenen Jennifer.

Vi ledare tackar för en trevlig resa och en trevlig säsong – nu blickar vi fram emot en inomhussäsong fylld av bra resultat och nya utmaningar.

Tags: