Categories:

JSM HUDDINGE 2018

Tillsammans med USM-gänget åkte sex stycken U17-K22 deltagare upp till Stockholm under torsdagen för att tävla i årets upplaga av JSM i Huddinge. Totalt bärgades det två stycken medaljer 1 Silver och 1 Brons! Totalt tävlades det under tre dagar och IFK Lund hade 10st grenstarter med på programet. Jennifer Quick - JSM 2018

Fredagen
Under fredagen var det sprint och släggkastning på schemat. Först ut var Simon Wennolf som gått fram mycket på 100m och 200m denna säsong. JSM i Huddinge är Simons Mästerskapsdebut och fredagen bjöd på 100m. I P19 försöket sprang Simon på tiden 11.62 och var en bit från personbästat. Tyvärr räckte det inte till final men en fin 12:e plats blev det!
Även Maja Maunsbach sprang 100 meters-försök och Maja fick till ett bra lopp och tog sig, med sjunde tid vidare till finalen. Motvindstiden 12.63 är riktigt bra. Ännu snabbare gick det i finalen där Maja i motvinden krigade till sig en 6:e plats på tiden 12.54, bara 7 hundradelar från pers!

Ellen White kom in till som regerande mästarinna till mästerskapet med en brokig säsong i bagaget. Där med sagt var det bara fantastiskt roligt att se Ellen hoppa höjd igen och hennes 160cm höga hopp är definitivt ingenting att skämmas för! Ellen slutade på sjätteplats i F17 höjdhopp.

Sist på kvällen stod Jennifer för truppens släggkastning. Och det gjorde hon med den äran! Med sina 52.52m tog hon en säker silvermedalj bakom en överlägsen vinnare (Cecilia Larsson, IFK Växjö – 56.46) och blev därmed uttagen till att representera Sverige i Nordiska Juniorkampen i Köpenhamn kommande helg. Stort stort grattis Jennifer, både till medaljen och uttagningen!

Lördagen
Himlen öppnade sig inför lördagens 100m häck-försök och loppen avgjordes i hällregn! Inget som störde Maja (15.02) nämnvärt som tog sig säkert vidare till eftermiddagens final tillsammans med Thea Möllerstedt (16.11) (till vardags bosatt i Kalifornien men som under SM var ”hemma” i Sverige och representerade IFK Lund). Finalen blev riktigt spännande och Maja sprang riktigt starkt (15.07) och knep bronset. Därmed bekräftade hon sin position i den yppersta Sverigetoppen bland 17 åriga tjejer! Starkt Maja och grattis till bronset! Thea slutade på en åttonde plats med tiden 16.25.

Både Simon Wennolf och Felicia Ascard intog de röda löparbanorna mitt i skogspartiet i Huddinge för att springa 200m i tuffa vindar och först ut var Simon. Han inledde med bra tryck i kurvan men uthålligheten fanns inte riktigt i motvinden. Som helhet ett väl genomförd SM-debut av Simon, med mersmak inför framtiden.
Felicias inledning av helgen och hennes sista junior-SM kan definieras som ”stolpe ut”. Med endast 7/1oo missade hon söndagens final. Maja Maunsbach - JSM 2018 2Felicias första heat hade motvind på hela -2.9 medans heat två fick springa i något svagare motvind -0.4. Inget att göra något åt och bara att ladda om inför kvällens 400mh försök. Där gick det något bättre (om än lite för spännande från åskådarplats…). Med 65.36 gick Felicia vidare till final med 8 bästa tid!

Efter gårdagens fina släggmedalj ställde Jennifer upp i F19 diskus där en inte lika rutinerad tjej drog iväg diskusen 29.59. Detta räckte till en trettonde plats Jennifer kan stolt åka hem med ett fint mästerskap i bagaget.

Söndag
Efter en tidig morgon för Jacob stod det klart att försöket ställdes in. Lite jobbigt att få beskedet när man redan gått upp i ottan och börjat värma upp men rutinerad som Jacob är så laddade han om för att tre timmar senare springa finalloppet i P19 110m häck. Där slog han till med ett prydligt nytt personbästa 15.56 (-1.4)! Lite retligt att ännu en gång bli sexa på mästerskap men detta gör inte prestationen sämre. Grymt jobbat Jacob!

I 300 meter-häckfinalen sprang Thea på riktigt bra och satsade friskt och hade länge häng på medaljplatsen men kom i mål som femma på tiden 46.93. Bra jobbat Thea och välkommen tillbaks till IFK Lund nästa gång du är i Sverige!Felicia Ascard - JSM 2018

Avslutade helgens tävlingar för IFK Lunds del gjorde Felicia Ascard genom att springa 400mh final i K22 klassen. Tiden 64.58 räckte till en fin femteplats och tiden var faktiskt den näst bästa tiden hon någonsin sprungit på (den snabbaste tiden gjorde hon tidigare under säsongen på Öresundsspelen i Helsingborg). Bra jobbat Felicia och tack för dina insatser under de senaste årens juniormästerskap. Nu väntar många års tävlande på senior SM för Felicias del!

Vi ledare som var på plats tackar alla grymma aktiva för en fin helg och ser fram emot nya äventyr med flaggan i topp.

 

JSM 2018 - Tältbygge

Tags: