Bra utdelning vid årets stafett-SM!

Vid årets stafett-SM representerades IFK Lund av ett gäng med sprudlande  F15-tjejer som tillsammans med 22 andra lag skulle tampas om SM-medaljerna över 4 x 80m!

Laget bestod av Lisa Berns på startsträckan, Magda Karlsson på andrasträckan, Famke Persson på tredjesträckan och Daga Indebetou påF15 Stafett SM Brons 2018 2 upploppet. I stafett kan allting hända men tjejerna höll nerverna i schack och tog sig, med femte bästa tid 40.43 (nytt klubbrekord), säkert till final.

Under taktiksnacket inför finalen blev det tydligt att tjejerna siktade på medalj och laget enades om att skippa säkerhetsmarginalen vid andra växlingen, den mellan Magda och Famke. Om allt klaffade, som sagt i stafett kan allt hända, skulle detta innebära en sänkning av klubbrekordet med ytterligare en halvsekund, vilket vi trodde skulle krävas för en plats på podiet…

F15 Stafett SM Brons 2018Taktiken höll och efter tre sträckor med riktigt stark löpning och stabila växlingar lämnade Famke över pinnen till Daga i ”slagläge”… Effektivt malde hon ner löparen i laget på tredje plats och vi vann brons på det nya klubbrekordet 39.77! En kross av det tidigare rekordet från 1984 med 1,22 sekunder!

Grattis tjejer och grattis till tränarna Micke och Emil!

Tags: