Andreas gick upp med tuppen och var laddad för stordåd när viktkastningen startade i Tipshallen vid niotiden på söndagsmorgonen. Han öppnade stabilt och tog ledningen redan i första kastet, en ledning som Andreas successivt utökade i en riktig drömserie som kulminerade med kast på 20,63 i femte omgången! Ingen av hans fyra konkurrenter hade någonting att sätta emot och Andreas kastade tävlingens fem längsta kast! Grattis vår nyblivna svenska mästare!

Selma Löfman gick in i ringen en stund senare men sviterna av influensan tidigare i veckan gjorde det svårt att få till den där riktiga urladdningen. 11,61 i sista kastet är ett par meter från pers och räckte till en 16:e plats.

Efter lunch var det dags för syrran Thea i samma gren i F15-klassen. Med ett fint inledande kast på hela 14,21 persade Thea direkt och ökade sedan flera gånger med sikte på silvermedaljen. Slutresultatet för Thea 14,55 innebar ett nytt pers med över en halvmeter och en bronsmedalj i SM! Emilia fick inte till någon riktig fullträff idag men presterade klart godkända 9,02.

Tävlingens sista grenar var finalerna på 200 meter dit Famke och Elias båda kvalat in. F15-finalen blev precis så spännande som vi hoppats… Famke öppnade starkt och var på väg att glida förbi ledarinnan på slutet. Men tyvärr ville hennes astma annorlunda och det går inte att vinna SM utan att kunna andas de sista 50 meterna. Väldigt tråkigt och synd om Famke. Bronsmedaljen som hon fick med sig är en klen tröst men ändå ett tecken på vilken fantastisk prestation som denna goa tjej genomfört. Vi håller tummarna att du får bukt med astman framöver Famke! Du har många fler SM framför dig!

Elias var sist ut i en final där samtliga 6 finalister kvalat in på tider under 24 sekunder vilket aldrig hänt tidigare. Bäddat för en snabb final med andra ord i hårdast möjligaste konkurrens. Det blev riktigt jämt också, åtminstone bakom den suveräne Viktor Wall från Tyresö som sprang på fantastiska 22,66. Elias kom iväg bra men tappade rytmen något i sista kurvan och kom inte riktigt ifatt bronsmedaljören. En hedersam fjärdeplats blev det även idag för Elias med fina tiden 23,89.

 

3B437D21-DC5E-47CD-9779-F7EDFFE2EE79 505BEA9C-7B91-42B6-AECC-A84ECA28528F

Tags: