Våra tre sprinters i 15-årsklassen visade redan i försöken, där alla satte personliga rekord, att formen var på topp! Daga Indebetou satte pers med över en tiondel och kvalade med sina 8,16 lätt till semifinal. Famke Perssons nya pers 7,98 gav vinst i sitt försöksheat och en säker plats i semifinal. Även Elias Wennolf vann sitt försöksheat och förbättrade sitt eget klubbrekord till 7,36.

I semifinalen fick tjejerna inte riktigt till sina starter och var en bit från sina färska pers. Famke knep ändå sista finalplatsen och väl där gick starten mycket bättre och tog, med nya perset 7,96, en finfin fjärdeplats!

Elias fick en kanonstart i sin semifinal och klockan stannade på grymma 7,23! Klubbrekord, pers och solklar finalplats… Finalen var ett riktigt getingbo där Elias, trots en start som inte riktigt var av samma kaliber som i loppet innan, sprang på 7,29 vilket räckte till en fjärdeplats, en dryg tiondel från guldet.

Andreas Henriksson, Thea Löfman och Emilia Wamsler stötte kula och visade alla fin form. Emilia gjorde tre långa stötar, men tyvärr var alla ogiltiga… Bättre gick det då för Andreas och Thea som belönades med var sin silvermedalj! Andreas inledde starkt och med 15,07 i andra stöten, nytt pers och klubbrekord, så låg han etta fram till fjärde omgången då Måns Roos från Göteborg fick på en drömstöt och gick om.

Thea, som legat däckad i influensa under veckan, hade nästan gett upp tanken på en SM-start men kryade på sig i allra sista stund och gjorde en riktigt bra tävling! Hon låg tvåa genom hela tävlingen men stötte bättre och bättre och var med sina 12,81, i femte omgången, till slut bara 12 cm från guldet.

Dagens sista gren var försökslopp på 200m och efter en lång dag var det nu dags för Famke och Elias att göra en sista urladdning. Det gick vägen och båda tog sig till final, men det var inte självklart. Famke har haft en hel del problem med astma under säsongen och har senaste veckan även dragits med en efterhängsen förkylning. Trots detta lyckades hon, med tiden 26,36, kvala in till morgondagens final. Tillsammans med ytterligare fem tjejer, som alla ligger inom 11 hundradelar, ska hon där slåss om medaljerna och jag vågar utlova helgens mest spännande och ovissa final!

Killarnas 200 metersfinal blir också en riktig höjdare med Elias som en av huvudpersonerna. Efter en 6 tiondelarskross av det tidigare personliga rekordet tog han sig, med nya klubbrekordet 23,71, vidare till morgondagens final som kvaltvåa.

E6E3D303-5677-4D16-9D13-96FEBD233987

CC23A97F-AAFA-4595-BBB7-509A8B82A780

B42FF77B-B481-498F-9753-A50DB261E005

Tags: