Genom ett regnigt Europa rullar vi fram… eller tja, hem mot Lund igen efter 3 dagars Dortmunds äventyr hos vår fantastiskt gästvänliga vänklubb Teutonia Lanstrop. Fredagen bjöd oss på en 10 timmars resa med buss, färja och en tysk rastplats. Allting flöt på som en dröm tack vare vår ständigt eminenta busschaufför Hans ”Wester” Westerdahl. Väl på plats när vi hade installerat oss i klubbstugan där vi bor under vistelsen blev det mat och sedan lite härligt häng före sovdags.

Lördagen är fullspäckad med tävlingar och då i form av lagtävling. Man tävlar i F11, P11, F13, P13, F15, P15 och alla klasser tillsammans i ett lag! Utöver det är det såklart även vanliga individuella prisutdelningar i varje gren. Tyvärr hade vi inte någon som helst chans i den stora lagtävlingen då vår trupp var på tok för liten. Med våra 20 aktiva hade vi inte så mycket att säga till om i det stora hela (34 stycken krävs för ett fulltaligt lag). Det betyder dock inte att våra ungdomar inte bjöd på fantastiska insatser i form av medaljer, personliga rekord, laginsatser som att tävla i en udda gren eller att tävla för första gången! Det är vad lagtävling handlar om, att bidra till bästa möjliga lagprestation. Kvällen avslutades med prisutdelningar och laguppträdande tillsammans och inför de andra lagen samt en fantastiskt god gulaschgryta.

Söndagens tävlingar är av en annan karaktär och med lik de vanliga tävlingsformer vi är vana vid hemma. Alla tävlar IMG_7315individuellt och presterar utefter bästa möjliga förmåga. Även här fick vi se fina prestationer och grymma kämpainsatser av våra ungdomar. Förutom att komma iväg till en ny plats är det fantastiskt att få tävla i en så fin och stor inomhushall som Helmut König Halle. Den ligger precis bredvid den enorma fotbollsarenan Signal Iduna Park – Borussia Dortmunds hemmaarena – och det märktes av eftersom Borussia spelade hemmamatch samma kväll.
Våran kväll avslutades dock med musikal och inte vilken som helst utan ”Starlight Express”. Googla gärna på det och kolla in vad det är för något. Även om det är en föreställning på tyska går det inte att inte imponeras över skådespelarnas insatser och sångröster.

Hela måndagen är vigd åt hemresa och i skrivande stund passerar vi Hamburg, så vi har en bra bit kvar. Men stämningen är god och det känns som att alla kommer hem med nya fina intryck, kompisar och en häftig erfarenhet.

Vi ledare som var mer tackar för oss och kan intyga att de ungdomar som varit med skött sig exemplariskt och alla har bidragit på sitt sätt till ännu en oförglömlig tysklandsresa.

Auf wiedersehen!

Lördagens resultat:
Klicka här!

Söndagens resultat:
http://dortmunder-leichtathletik.de/halle/ergebnisse/e20180311.pdf

Reportage om tävlingen (från 30sek och framåt):
https://www.youtube.com/watch?v=VqafPRdltEc&t=3s

Tags: