En helg fylld av friidrott och tågåkande har nu snart nått sitt slut och det var en liten men härlig skara IFK Lundare som till slut representerade IFK Lund Friidrott på ISM i Gävle 2018. Med viss avundsjuka kunde vi alla konstatera att vi gärna hade tagit emot en likadan anläggning i Lund som Gävles nya fina ”Omega Hallen”. Stort grattis till Gävle och Gefle IF för en fin investering!

Under lördagens tävlingar sISMprang Felicia Ascard 400m försök och sprang på tiden 58.41. Tiden är endast två hundradelar från det nyligen satta personliga rekordet (58.39 – Göteborg Inomhus). Resultatet innebar en fjortonde plats för Felicia efter debuten på 400m i seniormästerskapssammanhang.

Söndagens tävlingar bestod av 200meters löpningar för både kvinnor och män. Först ut i IFK kläderna var Filip Nilsson som efter en bra säsong och ett nyligen satt klubbrekord på distansen inomhus (21.99 – Växjö), fick ett halvskapligt lopp där han inte riktigt kom in i den löpning vi sett tidigare under säsongen. Trots detta en bra tid med 22.37 från bana 4 vilket i slutändan gav Filip en 11 plats. Notera även att bana 5 bemannades av Tom Kling Baptiste som sedan skulle komma att vinna finalen på tiden 20.95. Således tufft motstånd för Filip men likväl en god prestation.

Kvarten senare sprang Felicia sitt andra lopp för helgen och med gårdagens 400m i benen blev det nu dags för 200m. Ett prydligt personbästa med tiden 25.44 trots en tekniskt inte speciellt väl utfört lopp. Mycket bra fart i benen kan vi konstatera och Felicia gör nästa helg sitt sista inomhus SM som junior vilket också är den tävlingen som ligger i huvudfokus.

Tyvärr hade vi några avbräck längs vägen då vi egentligen skulle haft 2-3 aktiva till på plats men ibland blir saker inte som man tänkt sig och det är bara att ta nya tag och komma igen till utomhus säsongen.

Coach Jonas och Coach Hank tackar för en trevlig resa och är som helhet nöjda med helgen och dess resultat.

Tags: