Under helgen är det IJSM-IUSM17 i Uppsala och IFK finns på plats med en liten men stark trupp på 4 aktiva.

Först ut på lördagen var Felicia Ascard (K22) och 400 m. Felicia kom till mästerskapet med vind i seglet från iSM i Gävle förra helgen. Dagens lopp gick tyvärr inte som planerat och tiden motsvarade inte farten som finns i benen för tillfället. Revanschen kom en timme senare då Felicia sprang 60 m på 7.94, tangerat pers och ett bra avslut på säsongen!

Näst på tur var Jacob Lenz (P19) och försök på 60 m häck. Jacob kom in bra i loppet från början och kunde efter en stark finish korsa mållinjen på 8.62! Pers med 2/100 och vidare till final!

Maja Maunsbach (F17) var strax efter Jacobs häcklopp redo att ta sig an 60 m slätt! Maja exploderade ur blocken och kunde efter ett grymt lopp konstatera att klockan stannat på 7.83! Pers med 8/100 och även hon vidare till final! Starkt!

Medan Jacob och Maja laddade för final knöt Ellen White (F17) på sig höjdskorna och som hon hoppade! Efter att ha säkrat medaljen redan efter sitt andra hopp i tävlingen (1.64) fortsatte Ellen med felfri hoppning över 1.68 (pers), 1.70 i andra (pers igen) och 1.72 återigen i första försöket (pers igen!)! SM-GULD med fyra centimeters marginal, första gången över 1.70 och första mästerskapsmedaljen! Stort, stort grattis Ellen!

IMG_3485

Av sprintfinallisterna var Jacob först ut och sprang återigen ett bra lopp på sin ytterbana. Inte riktigt samma flyt som i det fina försöksloppet så tiden stannade på 8.76 vilket resulterade i en 8e-plats.

Halvtimmen senare stod Maja återigen redo i startblocken och i en mycket tuff final gjorde Maja sitt näst bästa lopp i karriären när hon sprang in på 7.90 och en 7e-plats! Bra jobbat Maja!

Imorgon (söndag 25/3) väntar 60 m häck på programmet för Maja. Vi andra kommer heja för fullt på läktaren!

Tags: