Categories:

Åke_Svensson_2Med sorg måste IFK Lund meddela att Åke Svensson gick bort den 18 november.

Det är kanske inte många av dagens medlemmar som kände eller har träffat Åke personligen. Han var en mycket nära ungdomsvän med Gunnar ”Wade” Henriksson – klubbens centralgestalt under flera decennier i slutet av 1900-talet – och kom på så sätt in i IFK-kretsen, där han dock föredrog att vara verksam i kulisserna. Han har varit en generös donator, var medlem i sekreta utskottet och har skapat en stor fond till förmån för IFK.

Det är genom Åkes stöd som Tysklandsutbytet har etablerats och han har under åren gjort stora insatser för underhållet av vår hall. Och det är tack vare att Åke har funnits som garant i bakgrunden som vi vågade nysatsa på Lundaloppet i början av 2000-talet.

IFK Lund har mer att tacka Åke för än vad de flesta av dagens medlemmar känner till.

Tags: