Den tredje dagen i Falun bjöd fram till eftermiddagen på mulet, regnigt och kyligt väder men vad gör detta när man har sol i sinne?!

Julia Berns var först ut idag och efter perset i längd tidigare under tävlingarna hoppades Julia kunna göra samma sak i tresteg men det svårhoppade vädret fick Julia inte riktigt till det. Julias slutresultat blev 9,87 och räckte till en 14:e plats.

Selma Löfman gjorde en stabil insats på 80 m häck och satte årsbästa med 13,93, en bit från semifinal och några timmar senare var det dags för kula där hon med en stöt på 9,74 nådde en fin 11:e-plats.

100 m häck stod på programmet för Maja Maunsbach denna dag där hon sprang lugnt och säkert, genom sin andraplats vid morgonens regniga försökslopp, till sig en finalplats. Eftermiddagens final bjöd sedan på solsken men lite motvind. Maja kämpade bra för att nå en medalj men motståndet blev för tufft där det hade krävts ett rejält pers för att nå bronset och Maja kom i mål på en hedrande fjärdeplats med tiden 15,07!

Andreas Henriksson som ville ha revansch efter lördagens fjärdeplats i diskus lyckades bättre idag och knep bronset i kula med en stöt på 14,86! Stort grattis till medaljen Andreas!

Nu avslutar vi denna fantastiskt trevliga friidrottshelg med en mysig resa på 70 mil ner tillbaka mot skåneland. Tack för oss!

/Mikael Wennolf och Richard Huldén, stolta ledare för fantastiska aktiva, både på och utanför banan! ⭐️⭐️⭐️

Tags: