I ett soligt och varmt Falun startade idag årets USM! På plats för att försvara IFKs färger fanns Julia Berns, Selma Löfman, Maja Maunsbach, Ellen White, Andreas Henriksson och Adam Thell.

Först ut var Selma i slägga och Julia på 80m. Efter ett par misslyckade kast fick Semla till 41.24 i tredje försöket vilket är ett par meter från pers och en meter från finalplats men ändå ett helt ok resultat i sin första SM-start i slägga.

Julia, som precis återhämtat sig från influensa, fick en bra start i 80-metersloppet men krafterna räckte inte riktigt på slutet och hon kom i mål en bit över pers och lyckades inte ta sig vidare till semi-final. Hon fick dock en fin revansch i längd där hon i sista hoppet persade med finfina 5.06! Tyvärr ingen finalplats för Julia men bara 19 cm ifrån…

Maja hade en bra start och stark finish på 100m vilket resulterade i att hon, med tiden 12.55, krossade sitt personliga rekord, kom tvåa i sitt försöksheat och knep en finalplats! I finalen blev det lite spänt men 12.64 är ändå ett resultat klart under Majas tidigare pers.

I F16 höjdhopp var Ellen felfri över alla höjder fram till 162 där hon tog med mycket luft i andra. På 164 fanns det lika mycket luft (om inte mer) ner till ribban men efter hårfina vadrivningar föll den tre gånger till marken. Ellen slutade på en fin fjärdeplats i en jämn tävling där bronset togs på 162 (felfritt), silvret 164 och guldet 166.

Andreas övertygade i slägga och knep vår första guldmedalj vid detta SM och efter ett resultat på 63.94 kan Andreas nu titulera sig svensk mästare i slägga! Andreas hade dessutom ett par riktigt bra kast i trakterna kring 70 meter men tyvärr kunde han inte hålla sig kvar i ringen så den röda flaggan dök upp.

Adam, som nyligen repat sig från en skada, hade längdkval på programmet idag och kvalgränsen till final var satt till 5.80. Han behövde bara ett hopp och vilket hopp det blev… Nytt klubbrekord med 6.30, trots misslyckad landning… Adam hade det näst längsta kvalhoppet och vi ser fram emot en mycket spännande finalhoppning imorgon.

Nu laddar vi för USM, dag 2!

3C8D5CBE-8B21-4576-B027-A7F172E2F0A2
Andreas längst upp på prispallen i P15 slägga.

 

Tags: