Categories:

IFK Lund friidrott har utvecklats starkt de senaste åren. Föreningen har 400 aktiva medlemmar med ytterligare 400 som står i kö för plats i ungdomsverksamheten.

Klubben arrangerar Sydsveriges största motionslopp, Lundaloppet, höjdhoppsgalan Lundahoppet, inomhustävlingen Sprinterträffen och utomhustävlingen Sydsvenska Ungdomsspelen.

Klubben har under flera år byggt upp en stor ungdomsverksamhet med hjälp av ett antal engagerade ungdomstränare och ser nu många talanger som tar steget upp i äldre åldersklasser. Med ett väl sammansvetsat seniorgäng, fortsatt stark ungdomsverksamhet och kontinuerlig tillväxt däremellan finns det skäl att se framtiden an med optimism, och vi anställer därför anställt en sportchef på deltid för att stödja tränarna och för att hålla samman verksamheten..

Vi är mycket glada över att ha kunnat knyta en så kvalificerad kraft som Leif Dahlberg till klubben. Leif var träningschef och förbundskapten i Svenska Friidrottsförbundet på 1980- och 1990-talet, och har också varit träningschef i klubbar som MAI och Sparta Köpenhamn. Han har också tränat en lång rad elitaktiva, främst hoppare, till exempel Tord Henriksson, Mattias Sunneborn, Mattias Ghansah och Germund Johansson. Vi är övertygade om att Leifs kompetens och erfarenhet kommer att lyfta klubben till en ny nivå.

Vi hälsar honom välkommen till IFK Lund!

 

Tags: