Serielaget 2017Herrarna leder och damerna ligger 4:a! Detta är resultatet av gårdagens seriematch i div.1 på ett sommaridylliskt Råslätts IP i Jönköping. För första gången på tre år så hade damerna och herrarna seriematch på samma plats vilket gjorde att vi åkte upp i storbuss med aktiva, tränare och supporters på ca 40 personer så det var en underbar stämning hela dagen.

Alla krigade och hejade hela dagen så alla ska ha cred men några utmärkte sig lite extra. På damsidan så hade vi tre grensegrar genom Jennifer i slägga som persade med seniorsläggan på fina 43.66, Felicia som även hon persade på 400m på tiden 59.85 och lagledaren Ellen som trots lite ont i hälsenan tog en stabil seger i höjden.

På herrsidan så vann IFK hälften av grenarna (9st!!!). Dubbelsegrar för Fredrik i höjd (2.11) och tresteg (13.90) och Filip ”Kalmar” Nilsson på 200m (22.77) och 400m (50.18). Segrar även på den Philip ”den snabbe” Nilsson på 100m (11.19), Magnus på 400mh (59.27), Niklas i slägga (48.98) och stafettlaget på 4×100 med 3xF(Ph)ilip och Björn. Dagens skräll var ändå Jacob som första gången på seniorhäckarna tog en stabil seger på korthäcken med tiden 16.55.

Andra extraordinära prestationer var Björns fina comeback i längd där han blev tvåa på 6.87, Majas debut och andraplats på 100mh på 15.50, Moas premiär med seniorspjutet som också det slutade med en andraplats med 33.07, Fabians fina pers på 800 (2:a på 2.04.46), Davids, Rebeccas och Emelies tuffa dubblar på medel- och långdistansen, Christoffers och Karolinas pers i diskus (35.75) och kula (9.50), Andrés och Beas pers i staven samt den uppoffrande insatsen av Martin och Malin i de för dem ovana grenarna spjut och 400mh. Det är detta som symboliserar just en seriematch.

Tanken är att den andra seriematchen ska gå av stapeln den 19 augusti men i dagsläget finns det ingen arrangör och blir inte den matchen av så står sig torsdagens resultat som slutresultat. Alltså seger och avancemang för herrarna och en fjärdeplats och fortsättning i division 1 för damerna.

Vi lagledare tackar alla aktiva, tränare och supporters för en fantastisk dag!

Tags: