Under växlande stormliknande & soliga förhållanden tävlade en hel drös friidrottsentusiastiska barn och ungdomar på Centrala Idrottsplatsen sköna ytor i årets upplaga av Vårspelen. IMG_5767
Detta är den fjärde upplagan av vår klubbtävling som inriktar sig på viljan att vilja tävla och ”avdramatiseringen” av tävlingsmomentet som visat sig vara lite skrämmande för de yngsta de senaste åren. Dessutom är det en utbildningsform för våra underbara föräldrar som ställer upp som funktionärer vid våra arrangemang året runt. På Vårspelen kan vi även avdramatisera funktionärsrollen för den som inte vet hur alla momenten med mätning, upprop, vindmätning och så vidare funkar. Ett uppskattat sätt som många föräldrar deltar i och sen blir helgjutna i sin funktionärsroll.

IMG_5777Med 58st IFK Lundare och (nytt för i år) 7st deltagare från Lomma FIK tävlades det flitigt i 60m, 400m, Längdhopp, Höjdhopp och Kula! Tävlingen utformning är som sådan att alla aktiva får prova på alla grenar hur många gånger de vill under dagens timmar – det finns alltså ingen risk att man inte kommer hem utmattad.
Som vanligt avslutades tävlingen med kurirstafett och korvgrillning om än i lite väl kallt väder!

IFK Lund och tävlingsledarna Felicia Ascard och Emil Jönsson tackar alla aktiva, tränare och framförallt alla funktionärer för en fantastiskt trevligt genomförd tävling.

image2 IMG_5790 image3 IMG_5780 image1

Tags: