Så var årets Tysklandsäventyr över och vilken resa!
Vi lämnade Lund på fredagsmorgonen vid 7 tiden och kom fram till vårt boende i våra tyska vänners klubbstuga ca 17.30 på kvällen. Väl på plats blev det middag och sen var det dags att blåsa upp luftmadrasser och göra i ordning packningen inför lördagens tävlingar i Helmut König Halle.

En något överexponerad bild på hela truppen.

En något överexponerad bild på hela truppen.

Lördagens tävlingar som är en lagtävling bestående av lag från Novi Sad (Serbien), Rydultowy(Polen), Zwickau (Tyskland), Budapest (Ungern), Eindhoven (Holland), Dortmund (Tyskland) och Lund bjöd på både spännande ögonblick och bra resultat. Dels tävlar varje klass för sig F11/F13/F15/P11/P13/P15 samtidigt som hela klubben är ett stort lag. Lagtävlingens totalresultat hade vi dock ingenting att göra mer i år med tanke på hur liten truppen som åkte iväg var. Dock kämpade alla mycket bra och ställde upp i grenar som de aldrig tidigare tävlat i för lagets skull, en inställning vi ledare uppmuntrar och hyllar!

Under söndagens tävlingar som lockar folk från stora delar av Tyskland och andra intilliggande länder tävlas det individuellt och våra det kördes slut på helgens krafter under en dag fyllt av diverse löpningar, hopp och kulstötar. En hel del pallplatser bärgades hem av våra duktiga lundensare och det var bara glada miner från de aktiva helgen igenom. Inte mindre glädjande var det att vädergudarna bjöd på ett väder som tillät uppvärmning utomhus i kortärmat!

Alla vi ledare som var på plats under helgen är mycket stolta och glada överatt kunna representera Lund utomlands med en så bra skara ungdomar som sköter sig och visar upp sig från sina bästa sidor när det krävs. Nästa år ser vi fram emot en lika bra men ännu större skara ungdomar som följer med oss ner och tävlar.

Videolänk från tävlingen: https://www.youtube.com/watch?v=kKvft7UWxZM&t=2s

Vi kommer att komplettera denna sida med en resultatlänk till tävlingarna så fort som vi har en.

Resultat från söndagen:
http://www.dortmunder-leichtathletik.de/halle/ergebnisse/e20170312.html

Tags: